Läkarstudent eller dagisbarn?

När alla de där jobbiga effekterna av Renin-Angiotensin-Aldosteron-Systemet (RAAS) inte ville fastna i mitt huvud så bestämde jag mig för att visualisera mig det, och började rita varje steg överdrivet tydligt. Det slutade med ett stort engagemang från min sida när jag färglade mina små molekylfigurer och resultatet blev rena rama bildserien för dagisbarn. Det fungerade grymt bra, för nu ser jag bilderna framför mig varje gång jag föreställer mig RAAS-kaskaden och på så vis har jag lärt mig allt utantill! 
 
Taking things back to basics is not a failure - it's a strategy! 

Comments

JOSEFINE

Helt klart bästa sättet att lära sig, gjorde ganska liknande när jag själv studerade :) och det blir mycket roligare att läsa i efterhand än kladdiga oh röriga anteckningar :)Kika gärna in på min blogg...

Svar: Visst är det så! Jag blir nostalgisk, uppskattande och imponerad när jag går tillbaka till gamla invecklade, pedagogiska bilder av sådant jag har ritat förut!
Viktoria - Hallon

2015-09-29 @ 08:17:34
URL: http://juicefine.se/

Elin

Vilken underbar och inspirerande blogg du har! Jag funderar också på att bli läkare, men jag är osäker på vilket lärosäte. Skulle du rekommendera Göteborg?
Lycka till med studierna, och tänk på att du är grym!! :)

Svar: Tack så jättemycket Elin! Jag skulle absolut rekommendera Göteborg! För mig var det perfekt med traditionella föreläsningar som man sedan repeterar in och tentar av, istället för att man ska behöva leta upp informationen själv (PBL) som de andra läkarprogrammen har (men jag har ingen erfarenhet av PBL så det är säkert bra på sitt sätt!). Tack för peppen, den behövs inför morgondagens tenta!
Viktoria - Hallon

2015-09-29 @ 09:59:47


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0