Pluggmotivation: Doctor Dreams

 
Ibland när det känns tufft med alla miljoner celltyper och knäppa processer som jag ska lära mig så stannar jag upp och funderar på VARFÖR jag gör allt det här. Jag. Ska. Bli. Läkare. Tanken gör mig både pirrig i kroppen av blandad nervositet och längtan, samtidigt som jag blir fokuserad och känner mig riktigt badass som försöker mig på något så häftigt. Om jag ger av min tid och ansträngning så kommer någon en dag att ge mig en legitimation. Jag tänker bannemig fixa det här. 
 
Bildkälla: weheartit  (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10). 

Comments

S

Vilken otroligt stark, positiv och fin människa du är som kämpar på med din läkarutbildning! Alltid lika inspirerande att kika in på din blogg när man själv tappar studiemotivationen ibland. All lycka med studierna, är övertygad om att du kommer nå ditt mål :)

Svar: Wow, vilken underbar kommentar; den gick rakt in i hjärtat! Tack så jättemycket kära du!
Viktoria - Hallon

2015-09-29 @ 22:34:23

Lisa

Kom in på din blogg av rena händelsen, och av det jag läst (bläddrade lite bakåt), så har du sådan motivationsenergi. Det är så härligt att läsa att någon trivs så himla bra med sitt liv, delar med sig av det men framförallt ser till att få bort dom där käpparna i hjulet.
Kommer fortsätta titta in när man känner sig som lågast, för dina inlägg, bilder och skrivandet ger än väldigt mycket motivation tillbaka. Om inte mer!
Keep it up!
Härligt med sådant mål som läkare. Är övertygad om att det kommer gå för dig att nå ditt mål :)

Svar: Hej Lisa! Stort, stort tack för din fina kommentar! Det är så glädjande att höra att andra får energi från min blogg - det ger mig ännu mer lust att fortsätta att peppa andra och att peppa mig själv! Ha det strålande!
Viktoria - Hallon

2015-09-30 @ 20:34:38
URL: http://www.lilagardiner.bloggplatsen.se

Anonym

Du kommer definitivt nå dina mål! Du är en sån duktig och smart tjej som inspirerar så många! Får jag fråga en sak? Hur kan man hantera dåligt självförtroende? Jag blir ledsen av att se mig själv i spegeln. Känner mig så ful. Ser bara finnar, tjocka lår, tjock mage, för små bröst, för fult ansikte, jag hittar bara fel. Till råga på allt bor jag nu i Paris för tillfället i ett par månader, och alla tjejer säger ju hur de blir överösta med komplimanger och uppmärksamhet från män här.. Men ingen har sagt ett ord till mig tvärtom verkar män bara undvika mig. Detta gör mig ännu mer osäker. Du verkar veta hur man hanterar dåligt självförtroende? Skulle du kunna ge lite råd? Tack på förhand!

Svar: Hejsan! Jag vet precis känslan av att känna sig på det viset - speciellt när jag bodde i Paris. Där fick mina vänner mycket uppmärksamhet medan jag fick ytterst lite själv, och ibland när jag handlade i vissa affärer så passade inte deras största storlek (där motsvarande storlek i Sverige är större), vilket inte alls förenklade situationen. Jag kunde drabbas av stunder då jag försökte att inte se mig i spegeln eller att inte gå ut och umgås med folk för att jag kände att jag inte räckte till.
Det var bristen av ansträngningar att förbättra min självkänsla som gjorde det. För att upprätthålla en bra självkänsla måste man kontinuerligt jobba med den - det har jag lärt mig den hårda vägen. Jag skulle rekommendera dig att läsa Mia Törnblads bok "Självkänsla nu!". Jag lyssnade på den i somras som ljudbok och fick förnyade krafter att börja jobba på min självkänsla. I den berättar hon bl.a. om konceptet "Jag-är-bra-boken", som jag har gjort nu i två månader och den har hjälpt mig otroligt mycket. Det är mitt bästa tips! Mitt näst bästa tips är att använda spegeln. Jag använder detta ypperligt viktiga verktyg i arbetandet med min självkänsla genom att stå framför spegeln och säga bra saker regelbundet. I början trodde jag inte på mig själv när jag ställde mig framför den och sa: "Jag är värdefull" eller "Jag är bra". Jag kände mig urdum och tänkte: "Vem försöker jag lura egentligen?". Men jag fortsatte att göra det och gradvis blev det lättare (men det tog lång tid) och till slut blev jag övertygad om att det var sant. Jag hoppas att mitt svar hjälpte lite i alla fall, men all självkänsla måste komma från dig själv. Du kan fixa det!!! Lycka till!
Viktoria - Hallon

2015-10-01 @ 00:00:16

Emelie

Du är inspirerande och så självstark, Viktoria! och det syns inte minst genom de tre tidigare kommentarerna du fått. WOW, vad du är en fantastisk livskraft!

Svar: Tack så jättemycket, käraste Emelie! Jag riktigt sväller upp av glädje när jag läser dina fina ord! Du är underbar!
Viktoria - Hallon

2015-10-01 @ 20:38:33
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Anonym

Tack för dina svar! Jättesnällt :)

2015-10-04 @ 20:59:35


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0