Studerar med stil

 
Jag tar till alla knep för att göra tentaplugget till en så trevlig (läs: överlevnadsbar) upplevelse som möjligt! Idag var sista dagen med genomgångar innan tentan och jag bestämde mig för att vara lite rebellisk. Vi hade en trist lektion i ett ämne som inte ens kommer på tentan, så istället för att genomlida den sista timmen så åkte jag och satte mig på ett charmigt café istället, för att få lite relevant studerande gjort. Jag kände mig så intellektuell och cool som satt där med anteckningsblock, dator och tjock fysiologibok och arbetade hårt! 
 
Det var en perfekt miljö för plugg: lugnt, bra belyst, lagom stora bord, skön bakgrundsmusik med mycket franskt, trevlig personal och urgod fika (se chokladmonstret i bilden ♥). Att sedan efter någon timme få sällskap av Olivia var pricken över i! Om det alltid var så här mysigt att tentaplugga så skulle jag göra det oftare! 

Comments

Emma

Åh, jag saknar verkligen studierna! Jag ska inte plugga förrän eventuellt nästa höst då jag ska ut och resa, MEEEEN det är så kul att lära sig saker! :( / :D

Svar: Alla delar av livet har sin egen charm - och att vara ute och resa är också enormt roligt och lärorikt på sitt sätt! :D Ha det så bra på resan!
Viktoria - Hallon

2015-09-24 @ 22:01:24
URL: http://waitwhut.blogg.se

Sara

Caféer är ju helt underbara att plugga på! Dock ibland aningen svårt att inte flyta iväg i en dagdröm med en djup fransk berättarröst som drar en massa spännande små livsödeshistorier om alla människor som går förbi. I synnerhet är julskyltningen en känd riskfaktor för dissociationer av denna typ! Beware... ;)

Svar: Jag förstår din busiga tanke! Personligen tyckte jag att det var trevligt att då och då zooma ut en kort stund under mina 3 timmar på caféet - det gav koncentrationen en hälsosam vilopaus och lät kreativiteten flöda: "Vilka hemligheter och tankar dolde sig bakom en man i rock som kom in för att dricka kaffe och läsa en bok? Vad gjorde ett gäng damer med härlig dialekt och resväskor där?" För att det inte ska bli en alltför utdragen, prokrastinerande paus måste man ju ha tillräckligt med fokus för att "snap out of it" också, och kunna återvända till plugget, hihi ;)
Viktoria - Hallon

2015-09-24 @ 22:47:26

ISA

det där är SÅ rätt. Man ska göra plugget mysigt och inte förknippat med tråk! heja heja.

Svar: Det är rätta takter! :D
Viktoria - Hallon

2015-09-25 @ 13:26:50
URL: http://isabyl.devote.se

Hanna None

Lycka till med tentan! Jag tänkte bara berätta en grej för dig ifall du inte redan vet det, från en frankofil till en annan, att de har öppnat ett Picard här i stan! :D med djupfrysta pain au chocolate och crêpes au sarrasin och en massa annat gott! Ligger precis bakom saluhallen och intill biopalatset :)

Svar: Jag har hört rykten om detta - så det är sant alltså? Detta måste jag besöka snarast möjligt! :D
Viktoria - Hallon

2015-09-26 @ 08:43:07
URL: http://stjarnklarts.blogg.se/

Erica

Stort lycka till på tentan! :} Är ju så himla mysigt att plugga på caféer. Man borde göra det oftare!

Svar: Tack så mycket! Visst är det så! Funderar på att göra det till en veckotradition! :D
Viktoria - Hallon

2015-09-26 @ 12:51:24
URL: http://ericaskyllkvist.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0