Våren gör sitt bästa

 
Det känns som att våren får slita mer än vanligt i år för att vara sitt vanliga sköna jag. Alla klagar på att saker inte sker tillräckligt snabbt; värmen, blommorna, bladen och ljuset - allt borde ju ha anlänt för länge sedan, varför ligger våren på latsidan? 
 
Vad vet vi egentligen om hur våren kämpar? Det kanske är jobbigare än vanligt att få alla eleganta små krokus, vitsippor och tussilago att växa fram i slopande backar. Våren kanske gör sitt allra bästa för att mota bort molnen och locka fram solskenet.
 
Mitt bland allt längtande eftersom det som komma skall, och det som vi tror är tusen gånger bättre, glömmer vi bort att uppskatta det fina som redan finns omkring oss. 
 
 
 
Just nu försöker jag att uppskatta livet som det är just nu och göra mitt allra bästa för att sluta oroa mig för jobbiga småsaker och istället vara glad för positiva småsaker. Beundra när solljuset reflekteras vackert i havet kring mina föräldrars hus, skratta alldeles för länge åt tokigheter tillsammans med min syster, känna tryggheten som mina föräldrar inger, njuta av att läsa mina gamla favoritböcker och vara nostalgisk när jag ser på filmer jag älskade när jag var liten. Vara nöjd med allt som livet ger. Sträva för att hålla huvudet över vattnet och att alltid se det positiva, även när det verkar som att de inte finns. 
 
 
 

Comments

Erica

Så härliga bilder! Och det är skönt att våren är på ingång, men framförallt att det börjar bli så ljust på kvällarna :D

Svar: Åh ja, DET är så skönt! Ljuset lyser upp hela mitt liv (psykiskt och fysiskt!) :D
Viktoria

2016-04-12 @ 15:14:56
URL: http://ericaskyllkvist.se

Martina

Jag upptäckte din blogg när du var aupair i Paris och efter det har jag varit en frekvent besökare. Du har inspirerat mig mycket, speciellt under din tid som aupair och det fick mig att verkligen vilja leva livet som aupair också. Nu har jag äntligen uppfyllt den drömmen, dock inte i Paris (min franska är för dålig för det ;)), utan i en mysig liten stad i Oxfordshire i England. Jag mår så bra här och jag vill verkligen tacka dig för att ha fått mig att vilja ta steget att bli aupair. Ett steg som jag aldrig kommer ångra. Hoppas du får en underbar kväll, ha det bra! :)

Svar: Hej Martina! Åh, vad glad jag blir av att höra detta! Vad snäll du är! Så kul att du också trivs med au pair-livet! Stornjut!!!
Viktoria

2016-04-12 @ 21:47:15
URL: http://www.martinaeleonora.for.me


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0