Bara några timmar kvar innan tenta...!

 
Medan de flesta andra håller på och förbereder sig mentalt för att gå tillbaka till skola/jobb efter semester så laddar jag upp för att ÄNTLIGEN få sommarlov i eftermiddag! Det blir ett förskjutet sommarlov på grund av anatomitentan som jag har lagt ner så mycket tid på i sommar och som jag verkligen, verkligen, verkligen hoppas att jag klarar.
 
De senaste veckorna (och speciellt den senaste) har varit väldigt utmanande och utmattande, med bara plugg, plugg och mera plugg. Jag är ändå stolt över den disciplin jag har lyckats med, även om det känns som jag inte minns allt som jag borde kunna just nu. Vi får hoppas att det ligger tillräckligt mycket information lagrat där uppe i cortex någonstans! 
 
 
 
I torsdags kväll var Fredrik jättegullig och ordnade mumsig middag med ost, charkuteridelikatesser, melon, vindruvor, alkoholfritt bubbel, bröd och grönsaker! Vi båda stornjöt och jag blev så glad och överraskad! 
 
 
 
I helgen var jag alldeles ensam i min lägenhet och försökte att pressa mig själv till att snabbrepetera allt. För er som undrar hur det står till med mina ångestproblem från i våras kan jag säga att jag endast upplever väldigt, väldigt små symptom av dem - men att jag på det hela mår bra! 
 
Det enda som tynger är känslan av att vara ensam och instängd i en liten lägenhet hela dagen utan att träffa andra människor och behöva sitta stilla och koncentrera mig under den tiden. Men jag fixade det i helgen utan allt för stora svårigheter (och med bara några lyckliga tårar när jag äntligen fick träffa Fredrik på söndag kväll). Nu känns det underbart att det snart är slut för den här gången!!! 
 
Efteråt blir det dock inte mycket tid att vila innan ett nytt (och mycket annorlunda) äventyr börjar... 
 

Comments

Elin

Heja, heja! Hoppas det går jättebra! :)

Svar: Tack!
Viktoria

2016-08-01 @ 16:31:57
URL: http://elinlicious.se

Eva

Hej! Jag är 19 år gammal och tog studenten från natur precis nu för snart 3 månader sedan.
På högstadiet älskade jag biologi (glömmer aldrig när vi gick igenom matspjälkningssystemet, det var då jag visste att jag ville gå natur), och sommaren jag fyllde 14 bestämde jag mig för att jag ville bli läkare.
När jag sedan började på gymnasiet hatade jag biologi, lektionerna var extremt tråkiga. Min taktik blev istället att strunta i lektionerna och börja plugga 2 veckor innan provet så jag skulle hinna lära mig allt. Misstänker att mitt hat mot biologi berodde på min tråkiga lärare, efter proven när pressen var borta och jag kunde allt var jag ofta fascinerad av det jag lärt mig. På gymnasiet upptäckte jag dock även hur kul kemi och matte kunde vara , speciellt matte. Då började jag fundera på att plugga till civilingenjör istället, troligtvis i industriell ekonomi. Jag älskar att sitta och räkna när man får ett riktigt flow.
Så, till mina egentliga frågor: saknar du någonsin matten? Mina favoritämnen på gymnasiet var matte, psykologi och ibland kemi, är det kompatibelt med att vilja bli läkare tror du? Eller bör jag ha en passion för biologi?
Just läkaryrket verkar mycket roligare än det jag tänker mig att jag kommer jobba med som civilingenjör. När jag vädrar dessa tankar med mina vänner säger de att de tydligt kan se mig i båda rollerna.
Juste, tror att det även hör till historien att min matte-och kemilärare var fantastisk, kanske var det därför jag gillade de ämnena på samma sätt som det kanske var för att min biologilärare var tråkig som jag inte gillade biologi.

Svar: Hej Eva! Intressanta tankar!! Själv gillade jag också matte på högstadiet och gymnasiet och under första året på läkarprogrammet kunde jag sakna det någon gång, men nu är jag så van vid att inte utföra någon speciellt avancerad matte att jag inte saknar det. Hur mycket man saknar det beror nog på hur mycket man gillar det. Men det är inte speciellt mycket matte på läkarprogrammet - däremot är det toppen om du gillar biologi, kemi och psykologi! De ämnena kan du ha nytta av, även om det främsta att tycka om självklart är människokroppen. Även om din lärare var dålig, så fundera så här: blir du intresserad att veta mer om någon berättar om matspjälkningssystemet? Hur hjärtat fungerar och pumpar runt blod som syresätter kroppen? Hur hjärnan kan processera information supersnabbt och skicka signaler till musklerna på mindre än en sekund? Jag vet att det är svårt att bestämma sig, men fundera på om du hellre skulle kunna tänka dig att vara ute på sjukhus/vårdcentral och vara väldigt mycket med människor, rådge och undersöka dem - eller om du hellre sitter på ett kontor och räknar matte (och alla fler saker som civilingengörer gör som jag inte har någon koll på, haha). Båda jobb är säkert lika stressiga och har lång studietid. Svårt val, men lycka till!!!
Viktoria

2016-08-04 @ 19:48:40


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0