Rosa-lila blobbar

 
Hejsan alla godingar! Undrar ni hur mitt liv stavas? P-L-U-G-G! Patologikursen håller på för fullt och jag försöker verkligen ge järnet för att klara den. Jag pluggar för jämnan, och känner verkligen att det börjar gå mot tentatider. Än är det mer än 3 veckor kvar, men jag är (tyvärr) specialist på att börja oroa mig i tid. Vissa saker har man bara med i sin personlighet och får jobba med hela tiden - och att oroa sig är en sådan sak för mig. När jag lyckas skaka av mig orostankarna är det dock oftast kul att plugga! Jag jämför hela tiden plugglivet med mitt studieuppehåll; och under den tiden fanns det tillfällen då jag tyckte min vardag kändes lite meningslös - vilket gör att det är roligt att ha någonting att kämpa för nu! 
 
För att balansera ut studiernas tyngd försöker försöker jag att hitta på värdefulla, nyttiga och roliga saker på fritiden - till exempel fika med kompisar, ha mysig filmkväll med pojkvännen, göra yoga, promenera med syrran och hälsa på familjen! 
 
 
 
Idag är jag faktiskt precis hemkommen från en kort visit hos familjen. Det är så mysigt att åka dit och bli ompysslad med mat och kärlek (det får mig att längta så till jul!). Jag hann både umgås och plugga! Imorse fick jag prova på pendlingslivet och försökte utnyttja tiden när jag satt på bussen tillbaka till Göteborg med att skriva ner så mycket generell information jag kom ihåg om tumörer. (Fick dock sluta efter 2/3 av resan på grund av lite åksjuka... Men då fick jag fokusera på min andning, vilket jag alltid finner mediterande).  
 
 
En härlig stund var till exempel lunch och fika hos Joel i hans fina lägenhet förra veckan. 
 
Det är något magiskt med ost- och vinkväll hemma i soffan med sin kärlek! 
 
 
 
Om det är något jag har lärt mig på patologikursen är det att följande fraser är patologer i ett nötskal när de undervisar om histologiska snitt (som den du ser ovan): 
 
"Här ser man TYDLIGA strukturer." 
"Det här är ju NATURLIGTVIS godartat."
"Som ni ser är detta UPPENBARLIGEN malignt." 
 
Mitt svar är: "Nej, kära patologer, ingenting i patologi är TYDLIGT!". Det var därför jag skrattade till medhållande när en föreläsare häromdagen ändrade sig halvvägs: "Det här är ju tydligt ett... Eller tja, med god vilja och livlig fantasi kan man se...". Mycket bättre! 
 
Fast sanningen är att jag faktiskt börjar se lite skillnad på de där rosa-lila blobbarna. Och det är rätt coolt. 

RSS 2.0