Angenäm aftonsupé

 
Efter en ovanligt lång vecka med mycket påfrestningar avslutade jag den på bästa sätt igår: med en fin söndagsmiddag tillsammans med Fredrik! Helt spontant bestämde vi oss för att duka upp snyggt eftersom vi insåg att de två rätterna vi hade lagat faktiskt blev rätt så lyxiga (och supergoda!). 
 
 
Nämligen: ugnsbakad lax med citron. 
 
Samt kokta potatisar och morötter, en fräsch sallad och någon stilig sås som mästerkocken kokade ihop. 
 
På tal om kocken... Där är han ju! 
 
 
Efter middagen blev det ytterligare ett pluggpass för min del, medan Fredrik var underbar och tog disken och förberedde efterrätten. Det blev en helt gudomlig chokladmousse med fruktsallad, som vi båda avnjöt med glada miner medan vi skämtade om hur det kommer gå kasst för oss båda två på Göteborgsvarvet i år för att vi har ätit för mycket mumsigt och onyttigt tillsammans på sistone, haha! 
 
 
Som tur är vi glada ändå! 
 
Ha en härlig vecka, alla godingar där ute! ♥ 

Nya träningsskor - tagga vårlöpning!

 
Kolla in mina nya, supersnabba springskor! Eftersom mina gamla blivit på tok för icke-stötdämpande och jag behöver ha bra skor inför träningen till Göteborgsvarvet så införskaffade jag de här supersköna dojorna: Asics Gel-Luminus! Jag roade mig med att prova massor av skor, kolla in mitt löpsteg och göra inlägg utformade efter mina fötter.
 
Detta gjorde dock att det sved i plånboken i kassan, men det får det vara värt om jag har ett par bra skor som förhoppningsvis minskar risken för återkommande beninflammation och gör att jag pronerar mindre! Jag längtar supermycket till vårlöpning i mina nya älsklingar! 
 
 
Oj, vad jag kommer susa fram i dessa! 

Visst måste man älska självstudiedagar?

 
Jag älskar självstudiedagar på grund av alla möjligheter som ett flexibelt schema innebär: 
  • Sova till kl 8. 
  • Avnjuta en långvarig, god frukost. 
  • Prokrastinera lite, för man har ju ändå hela dagen på sig. 
  • Plugga i mjukisbyxor (eller utan byxor) och se ut som att man just klivit upp ur sängen. 
  • Man kan ta en paus mitt på dagen för att träna. 
  • Möjligheten att välja bakgrund för pluggandet: musik på i bakgrunden/tystnad/sitta i skolan/vara hemma. 
Det farliga är bara att inte låta "prokrastinera lite" i punkt 3 bli "prokrastinera mycket", haha.
 
Ha en bra dag just idag. Längta inte till morgondagen, lev inte i gårdagen - då förlorar du ju denna dagen! 

Mysig mini-weekend

 
Den här helgen varierade jag min pluggmiljö genom att åka genom vintervärlden några mil inåt i landet, nämligen till Jönköping för att hälsa på! Där satt jag i det supermysiga huset som Fredrik växte upp i, och njöt av att vara borta på en liten semestrig mini-weekend (trots att jag faktiskt spenderade en hel del tid till att plugga och producera ett antal flashcards). Som tur var fanns det även tid för delikata storfrukostar, härligt umgänge, Melodifestivalmys och IKEA-besök! 
 

Februarikyla och värmande gester

 
Brr! Just nu känner jag bara för att krypa ihop i ett hav av kuddar och filtar i soffan, se på en mysig film och äta popcorn. Eller så kan jag ju plugga anatomi. Det går väl också bra, haha. Den här veckan har det varit full rulle med riktigt långa dagar i skolan, där igår var extremfall med hela 11,5 timmar på universitetet! Det som ockuperade mig var två gruppundervisningar i nervsystemet respektive armen, en tre timmars föreläsning om buk/njurar och sedan övning inför en redovisning om fotens anatomi.
 
Skräckdagen räddades av att jag kl 06.50 på morgonen blev överraskad av att Fredrik kom och lämnade en matsäck med nybakt morotsbröd, äpplekladdkaka, smoothie, banan och naturgodis, eftersom han visste att jag hade en tuff dag framför mig. Det går inte att beskriva hur glad jag blev, och glädjen höll i sig hela dagen! (Speciellt när jag smakade på det hemmabakta morotsbrödet som var to-die-for...!). ♥
 

Magnifik alla hjärtans dag-helg ♥

 
Lyckan har bubblat i mig så gott som varenda sekund den här helgen. Direkt när fredagens sista föreläsning avslutades slängde jag ihop datorn, lät ett brett leende bekläda mina läppar och skyndade iväg från både universitetets lokaler och alla tankar på plugg. Snart satt jag i en bil som accelererade bort från Göteborg i solnedgången, på väg hem till mina föräldrar för ett besök med festligt släktkalas och härligt familjehäng!  
 
 
 
Det här busfröet hade jag med mig också. På lördagen låg ett fint täcke nysnö kring mina föräldrars boning, så jag och Fredrik vandrade ner till vattnet och njöt av skönheten och stillheten som havet och februaridagen hade att erbjuda. 
 
 
 
Vinden förde oss tillbaka till Göteborg på lördag eftermiddag, eftersom jag och min underbara Diana hade bestämt oss för att dra med killarna på utekväll! Det blev grymt lyckat och vi dansade kring hjärtformade ballonger ända tills Alla hjärtans dag inträdde! Hjärtedagen själv var lugn och spenderades i kärlekens tecken... Det vill säga med en enorm kladdkaka!! (Och med en fin kille)
 
Gissa om jag var slut idag, måndag morgon, när jag satte mig i skolan kl. 08.00 för benämna strukturer i hjärnan på en datorlabb. Ögonen föll ihop flertalet gånger innan jag började vakna till framåt 10-tiden, haha! Men det var det värt! ♥ 

I sängen med mina pluggbuddies

 
Busigt nog bestämde jag mig för att spendera morgonen i sängen tillsammans med mina anatomiflashcards (och mina gosiga pluggbuddies), istället för att traditionellt sitta vid bordet och plugga. Det är ju ändå fredag! Ha en underbar helg! 

Öronvax och stetoskopselfies

 
Hej hopp i stugan! Idag har dånande öroninformation trätt in i mina auricula (och hälften kom ut igen ur örat på motsatt sida), men några delar tog nog vägen via hjärnans cortex på vägen och analyserades rätt! Dag in och dag ut går jag till föreläsningssalarna och utsätter mig för egendomliga, latinska anatomiord - men igår bröts mönstret för en dag då jag var ute på praktik! Oja, skåda den oerhört stiliga plommonfärgen jag fick på pyjamasen, samt hur snyggt stetoskopet passar kring min hals! (Som nämnt på min instagram - jag tröttnar aldrig på dessa selfies!) 
 
Det är alltid en upplevelse att vara ute på praktik. Denna dag gav som vanligt många intryck som lämnade mitt huvud alldeles snurrigt efteråt. Under dagen "intervjuade" jag och mina kursare patienter (tog anamnes) och undersökte dem (tog status), vilket jag innan var lite nervös över, men som så klart inte alls var så farligt i slutändan. Även fast det inte var mycket nytt denna gång på vårdcentral (och därför inte lika spännande som jag tyckt många gånger förut), känner jag ändå att jag blir lite mer varm i kläderna för varje praktiktillfälle, vilket ju är poängen med den här kursen (Tidig yrkeskontakt). 
 
Man kan inte få se spännande operationer och nyfödda bebisar varje gång! Det var lite kul att kika in i min kursares öra och få se lite cerumen i alla fall (öronvax), haha! 

Brunch och pluggilugg

 
Söndagen bjöd på härlig brunch tillsammans med läkarstudentsgänget, för att fira vännen Joels födelsedag! Vi avnjöt ett färgglatt utbud av grönsaker och frukt, tillsammans med nybakt bröd och pannkakor med grädde! Åh, mums! Lite skojsigt måste man ju hitta på in emellan anatomisvängarna, annars blir man ju vena magna cerebri... Det vill säga: galen! Enligt anatomiatlasen jag använder i alla fall, haha! (Se bild ovan!) 
 
Dela en öppen, lättsam och positiv inställning inför nästa vecka tillsammans med mig! It's gonna be a good one! 

Klätterväxt-makeover & hemkärlek

 
Min klätterväxt har idag fått en riktig makeover! Jag köpte den för ungefär ett år sedan och den har växt snabbare än en tonårspojke och börjat ta lite väl stor plats i mitt liv. Därför bad jag min händiga pappa att svetsa ihop ett fint hjärta som han sedan målade och som jag nu fullständigt virat in i klätterväxt. Visst blev den tjusig?! Den piggar upp mitt fönster så glatt, hjärtligt och hemtrevligt! 
 
 
 
I övrigt har jag under dagen begrundat hur viktigt det är att ha ett tryggt och behagligt hem att bedriva sitt liv utifrån. Ett ställe som man har inrett precis som man själv vill ha det, och där man kan varva ner och trivas som fisken i vattnet. Dessa tankar om hemmet beror på att jag idag har hjälpt min syster Veronika att flytta hit till Göteborg - närmare bestämt ett par hundra meter från min egen lägenhet! Det ska bli så himla kul att ha henne så nära - min granne! 

Busenkelt, fräscht pluggfika

 
Den här eftermiddagen avnjöt jag en uppiggande och färgglad pluggfika i form av morots- och gurkstavar, som jag doppade i hemmagjord guacamole (=avokado + salt + peppar + citronsaft). Åh, vad jag njöt!
 
På tal om vardagsnjutning - tack så otroligt mycket för allt pepp och er omtanke efter jag delat med mig i mitt förra inlägg! Ända sedan min insikt då jag skrev inlägget har jag försökt att regelbundet stanna upp och bara sitta i nuet en liten stund - för då börjar de positiva tankarna ofta komma automatiskt, när jag upptäcker skönheten omkring mig. Plus att jag börjat jobba på nytt med den ack så viktiga självkänslan - att le åt mig själv i spegeln är det bästa jag kan komma på, och även om det inte exakt alla gånger blir ett genuint leende så blir det alltid ett leende. Det är en bra bit på vägen tycker jag! 
 
 
Saker som gjort mig glad idag: den här underbara avokadon och solljus under morgonplugget! Det gäller att se de små sakerna, som sagt, hihi! ♥ 

Om att tappa bort sig själv i prestationer

 
 
Vi måste prata känslor en stund. Idag insåg jag att under de senaste månaderna har jag tappat bort mig själv lite. Ända sedan dominoeffekten av att "ligga efter" startade i mitten av förra hösten har jag låtit prestanda och konkreta resultat fått styra mitt liv. Ju viktigare det blev att prestera, desto mindre viktigt blev det med småsaker i vardagen som gjorde mig till mig. 
 
På sistone känner jag att jag har låtit mina prestationer bli min lycka och frånvaron av prestationer bli missnöjen. Eftersom jag hamnade efter med tentor blev det allt svårare att se ljuset. Och att envist se ljuset i mörka tider har ju alltid varit en av de saker som definierar mig som mest. Jag har hamnat i något slags tunnelseende där jag ser plugg/mat/sömn som ett oändligt hjul av "måsten" och där jag ser många stunder i min vardag som "transportsträckor", snarare än att att betrakta dem som värdefulla ögonblick av mitt liv. Jag har levt för lediga stunder och känt att endast då kan jag få vara lycklig och nöjd med mig själv. 
 
Jag har glömt bort att stanna upp och njuta av vardagslyckan. Det är fantastiskt att bromsa och bara vara nöjd med det som jag faktiskt har nu, snarare än att tänka att jag kommer bli nöjd senare, så länge som jag klarar det här och det här och det här... Jag har glömt att göra småsaker som gör mig lycklig, som till exempel: 
  • Att göra en kreativ grötfrukost och lägga upp äpplebitar på toppen i en näst intill perfekt cirkel för att sedan njuta av hur fint resultatet blir i någon minut innan jag börjar äta. 
  • Att ibland stanna mig själv mitt uppe i en situation och glömma allt omkring för att verkligen ta in hur vacker en blomma är, hur mysigt det är att lyssna på fåglarna eller hur skönt det är att känna på en oerhört mjuk tröja. 
  • Att le åt mig själv varje gång jag ser min spegelbild och säga eller tänka en positiv tanke åt mig själv, som värmer mitt hjärta som en varm och gosig kram. 
 
På läkarprogrammet tror jag att det är lätt hänt att det blir så här. Vi gräver ner oss fullständigt i det oändliga lärandet och eftersom man måste lägga ner så mycket tid på plugget blir det lätt en ockuperande tanke i hjärnan, vilket gör att man tänker på det ofta och pratar om det mycket. Det är en konst att inte låta det ta över ens liv.
 
Vad som slår mig nu är att det är viktigt att få må bra, oavsett hur ens prestationer ser ut och vad man tror att världen tycker om en. Just nu skriver jag här helt öppet om massor av saker som jag har "gjort fel", men jag väljer att tänka nu att jag är bra ändå. Att inse just vad som är mindre bra i ens liv är ett första steg till att ändra på det. 
 
Så imorgon när jag går upp tänker jag inte bara göra en snabb, likadan-som-alltid grötfrukost - nej, jag ska göra en överdrivet noggrann, urtjusig cirkel av äpplebitar på toppen. När jag beundrar resultatet kommer alla tankar på två efterliggande tentor att vara frånvarande och jag kommer bara njuta av att få vara den livsnjutande, lyckliga jag. 

RSS 2.0