Fredagslyx / lördagsprokrastinering

 
Äntligen har jag repat mig och mår bra! Under tiden jag var sjuk blev jag dock väl ompysslad av snälla Fredrik. Igår kväll stod han länge i köket och lagade en riktigt lyxig fredagsmiddag medan jag kombinerade vila och studerande av nervsystemets magiska värld. När jag var färdigpluggad fick jag njuta av den gudomliga måltiden bestående av rotfrukter i ugn, biffar, champinjonsås och en fräsch sallad! 
 
 
 
Den här lördagen har bjudit på en lång sovmorgon, mer nervsystemsplugg, lite för mycket snapchat/instagram för att vara vettigt och en himla massa umgåsande. Det är härligt med helg! 

Min hjärna lär sig om hjärnor

 
Är det inte lite intelligent att min hjärna just nu lär sig om sig själv? Jag vill bara tacka för tipset jag fått av er läsare om att göra anatomiska flashcards! Jag började tillverka dem idag så jag har inte provat ut om det fungerar än som inlärningssätt, men det jag har en mycket god känsla om det!  
 
 
Jag stannade hemma från föreläsningar idag igen på grund av sjukdom, men jag känner att den lyckligtvis är på väg bort nu! Jag kunde inte låta bli att lägga en superhärlig stund på färdigpusslandet av det underbara Paris-Disney-pusslet som jag fick i födelsedagspresent! Att pussla är en syssla som är avslappnande men ändå aktiv, där hjärnan får klura ordentligt bland former och färger! Jag älskar det! 
 
Ha en härlig helg! 
 

Sängplugg

 
God morgon, du fina människa! Hoppas att allt är strålande hos dig, för hos mig är det lite halvdant för tillfället. Jag har åkt på både benhinneinflammation och någon slags sjukdom som gör att jag är lite hängig med huvudvärk och lite feber. Därför ligger jag denna förmiddag nedbäddad i sängen och pluggar här istället för att sitta vid min traditionella plats vid bordet. Jag får se om jag kan samla tillräckligt med kraft för att eventuellt gå på föreläsningarna i eftermiddag, eftersom jag lär mig så himla mycket bättre efter att ha hört informationen muntligt först. Annars har jag turligt nog snälla vänner som vill dela med sig av sina finfina anteckningar!  
 
"Mamma, vet du hur man vet att man är sjuk på riktigt? Det är när man bara VILL ligga i sängen och göra ingenting istället för att vara uppe och leka." - Definitionen på att vara sjuk enligt mig när jag var liten. 
 
 
På den positiva sidan har jag insett att det ändå är helt okej att lära mig om centrala nervsystemets anatomi! Vi har en urduktig, pedagogisk föreläsare som nästan helt har eliminierat min rädsla för hur svårt det skulle vara att lära in allt. Dock säger jag inte att det är lätt, haha, utan bara att det känns någorlunda hanterbart - och det är allt jag behöver för att hålla humöret och viljan att fortsätta uppe just nu! 
 
Ha en fin dag, och hoppas att den blir lika färgglad som mina nyinköpta, våriga tulpaner! 

Anatomiska funderingar

 
Nu under anatomin har vi en hel del självstudier och rätt så få lektioner, så det gäller verkligen att göra sitt bästa för att vara disciplinerad och lägga sin tid på att plugga in alla ben, muskler, ligament och leder! Jag har för tillfället väldiga problem med detta, men jag försöker. Varje gång jag spenderat en oeffektiv, prokrastinerande stund utan att göra något vettigt försöker jag att inte älta vad som skett, utan istället ta nya tag och fokusera NU istället. Det är inte lätt, men värt det!!!
 
Om jag skulle jämföra anatomikursen med fysiologin (=hur kroppens processer fungerar) så är anatomin mycket lättare att förstå (även om det ibland är klurigt att få grepp om 3D-situationen), men den stora utmaningen med anatomin är att det är så ofantligt MÅNGA namn man ska lära sig. Varenda liten benknöl och inbuktning har ett namn. Även fast våra föreläsare har begränsat informationen så att vi ska lära oss det mest väsentliga, som vi har användning av i praktiken, så är det ändå oerhört mycket.
 
Jag har inte ännu listat ut hur det bästa sättet är att plugga anatomi, men hittills ritar jag som vanligt mycket bilder eftersom jag lär mig bra på det sättet. Problemet är att jag inte kan rita allt i hela kroppen, haha! Nåja, jag får försöka vara öppen för förslag och se vad som passar mig bäst! 
 
 
 
I övrigt, när jag är ledig så hittar jag på massa roliga saker! Allt från att svettas på gymmet med min vän Anniina till att pussla, spela monopol, äta urgod mat och gå på bio med det mysiga sällskapet Fredrik! 

Be-händiga ritningar & vinterlandet Götet

 
Samtidigt som anatomin är så galet intressant och spännande är det en ofantlig MÄNGD med namn och lokalisationer på olika strukturer som vi måste lära oss, som gör det hela väldigt utmanande och ibland superjobbigt. En bra grej är att man alltid har kroppen med sig och kan visualisera sig vad som finns på insidan - och ibland lära sig genom att klottra lite på utsidan. (Ovanstående tips om att lära sig handens leder kommer från min härliga vän Olivia!). 
 
 
 
När det otroligt vackra vinterlandet slog sig ner i Göteborg igår kliade det i fotofingrarna (observera att fotofingrar inte är någon verklig anatomisk struktur utan enbart en metafor som jag använde för att göra språket mer levande), men jag lade band på mig själv och tänkte att ibland måste faktiskt plugget gå före nöjen. Eftersom jag var så duktig igår så bestämde jag mig för att idag när det fantastiska solljuset förgyllde snötillvaron ännu mer än gårdagens gråa moln fick jag faktiskt lov att ta en kort förmiddagspromenad.
 
Oj, vad jag njöt! Det var så vackert!!! 
 
 
 
Jag älskar hur den vita snön gör att man kan leka med färgerna i Photoshop så att bilderna naturligt får olika toner trots att det var samma miljö jag fotade. Den första snöbilden har en lite mer blå-lila-aktig ton, den andra är lite mer ljusblå och den sista bilden har en gulaktig ton, när jag står och värmer ansiktet i solen. 
 
Jag älskar snö. Punkt. Även om den är lite busig ibland (host, kollektivtrafikskaos, host). 

Bonjour anatomin och termin 4!

 
Idag är det "Bisous, au revoir!" till termin 3 och "Bonjour, enchantée!" till termin 4! JA, det är sant - jag är en T4:a!!! Äntligen börjar jag komma upp i siffrorna lite lätt! Visserligen är det långt kvar till T11, men jag glädjer mig åt varje siffra jag lägger mellan mig själv och T1. Jag minns hur vilsen jag var i början, och inte visste hur jag skulle orientera mig i universitetsvärlden eller ännu mindre i biologins djupa dalar av ändlös information. Det kändes som att jag balanserade på ostadiga ben och konstant blev golvad av mängderna av saker jag inte förstod. Numera kan jag hålla mig någorlunda ståendes (även om jag snubblar ibland) på grund av den 1,5 år långa informationsgrund som jag har byggt upp åt mig själv. 
 
Den där grunden ska nu bli ännu mer stabil, för idag började vi med anatomi! Inte embryologi-anatomi längre, utan här kör vi the real deal. Slutresultatet. Scapula, musculus supraspinatus, sternoclavicularleden, processus styloideus radii och allt roligt de kan komma på konstiga namn för ska jag nu lära mig. H-j-ä-l-p! Detta kommer bli så sjukt tufft, men det är så in i bänken viktigt att jag mest tycker att det ska bli kul! DET HÄR känns verkligen som läkarprogrammet. Anatomi var det jag trodde att läkarprogrammet var innan jag började (då jag märkte att det var så mycket mer) och den lilla läkaridoliserande flickan som fortfarande bor kvar i mig taggar på att lära sig alla knäppa anatomitermer! 

Födelsedagsståhej

 
Hej på er goingar, det känns som att vi inte har hörts av på evigheter! Inte sedan min 22-årsdag i torsdags, och sedan dess har det varit fullt upp och först idag söndag har jag fått tid att ta det lite lugnt. Klart att ni ska få höra om hur jag haft det under de senaste dagarna – här kommer mina födelsedagsupptåg!
 
På självaste födelsedagen startade jag upp med att steka mig en fin pannkaksfrukost, komplett med sylt och glass, som jag traditionellt avnjöt i sängen.
 
 

 
Plötsligt hörde jag en nyckel ljuda i dörren och jag stelnade som ett skrämt rådjur. Som tur var det bara min ofarliga, men ack så busiga lillasyster som kom på ett litet överraskningbesök med presenter och allt! Jag blev verkligen superförvånad (jag hade förväntat mig att vara helt ensam hela dagen eftersom jag tvingades stanna hemma med tentaplugg) och min glädje var enorm! Inte visste jag då att det här bara var början på överraskningsvisiterna... 
 
 
 
Även Malin kikade in på ett urmysigt besök som var lite längre - ända till mörkrets infall - och eftersom jag behövde plugga så kurade hon tyst och lydigt ihop sig i soffan och läste bok när vi inte hade aktiva pratpauser, hihi. 
 
 
 
När jag var ensam bestämde jag mig för att piffa upp mig lite extra, för även om jag var hemma hela dagen så var det ju FAKTISKT en dag att fira! Jag uppmärksammades också av ett tredje besök, av en charmör som gav mig blommor! *Befann mig i sjunde himlen* 
 
Dagen efter var det TENTADAGS! Jag var så oerhört glad redan innan tentan, för nu var det äntligen f-r-e-d-a-g, som jag hade längtat oerhört till! Oavsett om det gick bra eller inte så skulle jag ju äntligen få lite ledigt efter detta. Fantastiskt nog kändes det dessutom helt okej på tentan! Under kvällen blev det härligt firande med ovannämnda charmör med bland annat shuffleboardspelande och ostkväll! 
 
 
Under lördagen kom familjen hem till mig för födelsedagskalas och jag fick riktigt fina presenter (bland annat ett superfint pussel!) och vi hade en himlans mysig stund! 
 
En supergod, hemmagjord banana split avnöjts! Stor eloge till mamma och syster! 
 
Hemmalagat blev det även senare på kvällen då mina läkarstudentskompisar var bjudna hem till mig - och vi lekte pizzabagare allihopa! 
 
Jag beärades med sång - titta så prydliga och vackra de är: Joel, Anniina, Therese och Olivia! ♥ 
 
 
De gav mig en superdupermegahäftig anatomiposter på franska!!! Alltså WOW. Enormt fin och perfekt inför anatomikursen som börjar imorgon! Ännu en magisk efterrätt avslutade kvällen: polkagrisbrownies, glass, grädde och kolasås! 
 
Stort, stort tack till alla som har gratulerat mig och fått mig att känna mig som en oerhört speciell person. Ni är underbara! Jag stortrivs redan med att vara 22 år gammal! (Fast förevigt ung i sinnet så klart!) 

JAG FYLLER 22 ÅR!

 
Idag är det min födelsedag!!! Wah, 22 år, jag är ju rena rama vuxen! Att fylla år dagen innan tenta trodde jag skulle bli det tråkigaste någonsin, men min dag förgylldes stort av oväntade besök av både min syster Veronika, min vän Malin och en annan underbar person!!! Jag blev så glad och kände mig så uppskattad! Tänk vad fina människor det finns i världen! 
 
Bara en liten tentapluggskväll och en liten tenta kvar och sedan kan jag fira imorgon! Bisous, mina vänner! 

Q/A: Hur motiverar jag mig?

 
 
En sak som jag verkligen börjar förstå är alla läkares förmåga till lugn och tålamod; med tanke på hur många, många timmar jag sitter och pluggar varje vecka så krävs det mycket av den varan. Det skulle jag förresten vilja säga är en kvalitet som lämpar sig på alla människor med högskole-/universitetsutbildning och inte bara läkare, för vi alla anstränger oss så mycket för att klara oss genom studierna. De är tuffa. Här sitter jag, ensam och försöker fokusera, och jag vet inte hur många timmar jag har spenderat här, ensam och försöksfokuserande, bara under dessa 13 dagar som har passerat under 2016. Det kräver så otroligt mycket disciplin och tålamod, vilket är något som jag kämpar med varje dag för att försöka uppnå. Efter 5,5 år läkarstudier kommer jag *förhoppningsvis* ha fått in knycken! 
 
Hur jag motiverar mig själv till att plugga? Det är en fråga jag fått en del på sistone och det finns inget lätt svar. Ibland går det, ibland går det inte. Men jag skulle vilja jämföra det med när jag var au pair i Paris för två år sedan, och hade två underbara busungar att ta hand om. JAG ville att vi lugnt och stilla skulle sätta på oss skorna och gå till parken; DE ville inte under några omständigheter göra detta, utan satte sig på golvet och vägrade röra sig eller annars sprang runt som skrikande vildar för att undvika att jag skulle kunna pricka rätt sko på rätt fot hos rätt barn. Ungefär så är det att försöka fokusera på plugget. Min inre vilding, som inte vill/orkar plugga, säger ständigt: "Kolla på mobilen! Lägg dig och dega! Kolla på facebook! Städa! Diska! Gör VAD SOM HELST!"
 
Det gäller att hantera denna vilding på rätt sätt: genom att vara tydlig och bestämd, men snäll. Till exempel brukar jag ställa in en timer på 30 eller 40 minuter på mobilen, slå på nattläge och slänga iväg den distraherande manicken på soffan. På det sättet hör jag inte om någon kontaktar mig och frestas inte att kolla på hemskärmen om något nytt har hänt. Istället sitter jag bestämt vid mitt bord med min dator, papper och penna och stirrar blint på dokumentet med information som jag ska lära mig, och tänker att "det är ju bara 30 minuter" och försöker verkligen att hålla mig till det. Man måste vara sträng mot sig själv. Det är det enda som fungerar. Det är samma sak som när man börjar på en diet, tar upp träning eller gör något annat man inte är van vid - allt handlar om ens egna viljekraft.
 
Denna viljekraft är tusen gånger lättare att finna om man verkligen vill nå målet som ansträngningarna kommer leda till. Jag vet att det är mycket svårare att motivera sig på högstadiet/gymnasiet, eftersom man där inte har valt majoriteten av det man ska lära sig. För mig som har sett hur det är att vara läkare och själv har valt att ha det som mål, är det mycket lättare att motivera mig. Innan får man hitta motivation på andra sätt - vilket är mycket svårare. 
 
Trots att jag vet precis hur det fungerar med den här viljekraften, så lyckas jag långt ifrån alltid vara motiverad och fokuserad i alla fall. Jag slösar bort tid på onödiga saker (som jag tycker är viktiga i stunden) och vips så har det gått fem timmar utan att jag har pluggat. Ingen är perfekt, men så länge man kämpar (oavsett hur detta kämpande ser ut) så tycker jag att det är gott nog. Man behöver inte vara bäst hela tiden, utan det räcker att vara bra.
 
Sedan till snällheten. Att berömma sig själv när man lyckats med någonting, oavsett hur litet det är, är bra! "Grymt att jag lyckades spendera 15 minuter utan att kolla på facebook! Yes, jag läste igenom ett stycke!". Gradvis bör man då höja svårighetsgraden för att utvecklas. Jämför inte dina framsteg med andra. Du börjar på din nivå. 
 
Vad snäll mot dig själv, men dra i tyglarna när du galloperar iväg helt åt ett annat håll än du har tänkt dig! Lycka till i pluggdjungeln, alla studiemyror!!! Virtuell superpeppande kram från mig! 

Och så måste man ju leva lite också

 
Alltså, kan man avsluta en föreläsning på ett bättre sätt än med en bild på en urgullig bebis? Jag tror inte det! Det blev ett allmänt "aww" i salen idag när den här bilden kom upp under vår föreläsning om blodkärlstillväxt hos för tidigt födda barn! Det var förresten vår sista föreläsning i utvecklingsbiologi och embryologi - nu är det bara en muntlig redovisning kvar imorgon plus massa hardcore-plugg innan tenta på fredag! 
 
 
 
Trots att man måste kämpa hårt så här i tentatider skrev min mormor till mig om att jag inte fick glömma att äta, träna och leva också! Dessa kloka ord tog jag till mig och har kört några korta styrketräningspass inomhus i helgen. Dessutom, när allt studerande var klart sent igår, söndag kväll, blev det urgod middag med broccolipaj till huvudrätt och sorbet till efterrätt tillsammans med ett underbart sällskap!
 
Äta, träna och leva - alla avcheckade från mormors lista! ♥

Plötslig boost av studiemotivation!

 
God kväll från studiestugan! A.k.a. min lägenhet. Jag har fullkomligen gått i ide här, och har idag njutit av världens boost av pluggmotivation och fått massor gjort! ÄNTLIGEN! Vilken studielycka! Detta händer inte ofta kan jag lova; majoriteten av tiden är det en oavbruten kamp mot prokrastineringstendenserna, haha! 
 
Megatack för alla mysiga kommentarer ni underbara läsare lämnar, det peppar mig enormt! Jag ska svara på dem så fort jag får tid! Det kommer nog tyvärr inte kunna bli så mycket inlägg fram till min tenta fredag den 15:e januari - fast värt att notera är att på torsdag den 14:e fyller jag 22! Det kommer firas med att sitta här och plugga, woho! Vänta nu... Minus woho. Äsch, det är ingen fara - jag får fira efter min tenta! Dubbel glädje!! 
 
Ha det gott och njut av livet så smått! (Eller supermycket. Du vet, det är ditt val. Men jag hade tagit supermycket). 

Pluggdejt med Mon Amie

 
Dagen innan skolstart tjuvstartade jag med kompisåterföreningar genom att bjuda in fina Therese på pluggdejt! Efter härligt catching-up studerade vi flitigt embryologi tillsammans under några timmar, båda insjunkna i våra separata områden, men med stundtals frågor till varandra för att förtydliga saker vi inte fullt ut begrep. Plus regelbundna, icke-pluggrelaterade pratpauser så klart! 
 
 
 
Även tog jag tillfället i akt att inviga lite nya medlemmar i min Mon Amie-familj! I kombinerad julklapp och födelsedagspresent fick jag nämligen en tekanna, en assiett och en kopp av mina två mostrar och min mormor! Jag blev så lycklig när jag öppnade paketen!!! Titta bara på hur tjusigt det blommiga mönstret är och hur fint den kornblåa färgen står ut mot den vita! Åh, materiell lycka! 
 
Hur inviger man Mon Amie bäst? ... Med en vän så klart! Hihi, franska ♥ 
 
 
 
Idag startar min tentavecka!!! Ahhh, nu ska här pluggas embryologi och inläras allt om hur vi människor utvecklas! Ha en underbar helg alla goingar!  

Föreläsningsstart & minusgrader biter inte på oss

 
Terminsstart! Nåja, ungefär i alla fall! Officiellt är vi ju fortfarande T3:or, men vänta bara tills om en dryg vecka... Då inleds termin FYRA! Jag förstår inte att jag har gått på läkarprogrammet i ett och ett halvt år! Den känns som det inte alls var länge sedan jag träffade de här underbara spillevinkarna och fick en egen liten Göteborgsfamilj! ♥ Idag återsåg jag de härliga vännerna Olivia, Anniina, Therese och Joel på första föreläsningen efter jullovet och det firade vi genom att ta en selfie! (På mitt intitiativ, naturligtvis). 
 
 
 
Vi fick en mjukstart med en halvdag (kl 9-12) där vi lärde oss om bukorganens utveckling. Samtidigt som vi satt i den halvmörka salen med sövande "projektorlägebelysning" njöt jag av en sen frukost bestående av nybakt bröd! Degen stod och jäste i kylen över natten och var inne i ugnen på morgonen, så brödet var fortfarande varmt när jag tog det ur väskan vid ankomst i föreläsningssalen, trots flertalet minusgrader ute! Helt underbart!!!  
 
 
 
Inte heller hindrade minusgraderna Olivia, Anniina och mig från att fortsätta vår träning inför Göteborgsvarvet i maj! Iklädda svart-rosa skala joggade vi en mil genom centrala Göteborg och försökte samtidigt spåna fram lite planer inför den annalkande våren (när vi inte sprang åt tre olika håll vill säga, haha!). Jogging och goda vänner är en kombination som jag rekommenderar varmt! 

När kvällsplugg blir midnattsplugg

 
När man är motiverad och riktigt igång med plugget på kvällen tänker man "Jag orkar med lite till!" och då tickar tiden förbi. Till slut sitter man där efter att ha avslutat ett långt stycke och försöker klicka ctrl + save med vänsterhanden på pappret, för att vara säker på att det sparas liksom. Och mitt på sidan bland alla gener och utvecklande kotor hittar man en smiley, som tydligen vill att jag ska vara GLAD, och undrar hur den kom dit. 
 
Jag tror nog att jag ska gå och lägga mig nu, haha! 

Lycklig morgon

 
God morgon du vackra människa! Är det inte en härlig dag? Tänk att vi har lyckan att vakna upp till en så fantastisk värld, fylld av godhet, glädje och skönhet! Det är inte alla gånger jag tänker på det, men idag är en sådan dag då jag verkligen uppskattar att vara levande. Att jag fick se en praktfull, färggrann soluppgång imorse och byta en kram med min härliga lillasyster som sovit över, är små, enkla stunder som göder min personliga lycka och får mig att må underbart! 
 
 
 
Denna näst sista vinterlovsdag får jag göra exakt vad jag vill. Förvisso "måste" jag plugga - men egentligen så måste jag inte alls det. Att plugga idag är ett aktivt val som jag gör för att jag vill klara studierna som jag själv har valt. Ingen tvingar mig; jag pluggar för att jag vill lyckas! Självklart klagar jag (ibland väldigt mycket), men det betyder inte att jag inte är överlycklig att gå denna utbildning. Det betyder bara att jag för tillfället har lite svårt att se målet i slutändan. Men jag oroar mig inte, för jag hittar alltid tillbaka till målet förr eller senare igen. 
 
För att förgylla pluggandet kombinerar jag det med andra saker som just jag mår bra av: ha tända ljus, sitta invirad i en gosig halsduk, ta korta pauser för att göra yoga och mental träning, värma händerna och själen med en kopp te, tjuvkika på instagram/weheartit, lyssna på den sköna tystnaden eller ha en stillsam spellista på i bakgrunden... En av de bästa sakerna med att bo själv är att kunna organisera min omgivning helt som jag vill, utan att ta hänsyn till någon annan, så det tänker jag njuta av för fulla muggar! 
 
Ha en förträfflig tisdag! Let it be a good one! 

Några spontana nyårsmål

Tänk om jag hade växt upp under en annan tid då selfies inte fanns... Hur hade min fåfänga överlevt?! (Ingen fara, den hade nog hittat ett sätt, haha!). 
 
Idag skulle jag vilja säga att jag mår bra. Jag mår riktigt fint just nu. Den där kraftiga "Nytt år, nytt liv!"-inställningen har inte slagit mig så hårt i år som den brukar, men ni vet ju att jag gillar nystarter i vilket fall - och nyår är ju en riktigt smaskig sådan. Det är en nystart där jag kan reflektera över hur tidsperioden fram tills nu har varit, och vad som kan bli ännu bättre från och med nu! 
 
Jag vet inte hur mycket det syntes på bloggen, men min höst har varit väldigt krävande. Jag har haft en dipp i självförtroende på grund av mycket kämpande med plugget, och därmed har jag även låtit självkänslan lida. Från att ha gjort mycket självkänsloövningar (som att att skriva ner positiva saker om mig själv, eller säga dem framför spegeln) har det nästan inte blivit några alls och jag märker skillnad i hur jag mår psykiskt. Det är en sak jag vill försöka förbättra i vår! Med bra självkänsla kommer ännu mer positivitet och självförtroende att fortsätta orka med studierna! 
 
Egentligen skulle jag inte ha några nyårsmål i år (inte nyårslöften, för det känns inte lika farligt att bryta ett mål som ett löfte, och nyårsförändringar tycker jag inte ska ha så mycket krav), men det får nog bli ett litet mål med förbättringen i självkänsla faktiskt.  
 
Något som däremot gått riktigt bra i höst är den fysiska träningen! Jag är jättenöjd med den insats jag har gjort i löpningsväg! Det har blivit regelbundna turer flera gånger varje vecka med gradvis upptrappning i hastighet, och jag känner att jag har lagt upp en himla bra grund inför min kommande, lite hårdare vårträning inför Göteborgsvarvet i maj! Det får bli mitt andra nyårsmål - att träna för att må bra och klara Göteborgsvarvet! 
 
Summa summarum - både mental och fysisk hälsa är något av det viktigaste i mitt liv, och om hälsa inte är värt att kämpa för, så vad är? Det kan vara värt att ta en funderare huruvida du mår bra mentalt/fysiskt, och reflektera över hur du skulle kunna förbättra din hälsa eller fortsätta på samma spår! Nyår är en bra anledning att börja! Ha det finfint! 

Embryologiplugg och nyårsglädje

 
Efter ett strålande nyår kom jag idag tillbaka till det vanliga livet med plugg. Det kändes lite oglamouröst att sätta mig ner med embryologistuderandet igen, men jag förgyllde stunden åtminstone marginellt genom att dricka te ur en underbar, ny Höganäs-kopp som jag fick i julklapp. När koncentrationen sviktade så gladde jag mig i att reflektera över det härliga nyåret som passerat! Det blev inte många bilder, men här är en liten inkik i vad jag hade för mig! 
 
 
Fyrverkerierna i Göteborgs hamn var strålande vackra! Stämningen med alla människor var riktigt härlig och jag som är en så visuell person fick verkligen min hjärna stimulerad och imponerad av alla ljus, färger och rörelser som fyrverkerierna bjöd på! 
 
I övrigt blev det en riktigt mysig hemmakväll tillsammans med ett fantastiskt trevligt sällskap, och middagen var fylld av prat i mängder och lika mycket glada skratt. 
 
 
Vi lagade en riktigt, riktigt god trerätters måltid! Eller tja, personligen var jag mest assistent (haha), men maten blev riktigt utsökt - jag börjar salivera bara jag tänker på den! 
Förrätt: Crostini med räkröra.
Huvudrätt: Kött och potatis i ugn med ruccola och champinjonsås. Mitt i alla diskussioner glömde vi bort såsen på spisen och brände den lite, haha, men den var ätbar ändå turligt nog. 
Efterrätt: Glace au four! Den bestod av en sockerkaksbotten, några lager varavade med vaniljglass, hackad choklad och hallon och slutligen maräng ovanpå - plus lite topping med fler hallon och maränger när vi tagit ut verket ur ugnen. Mums...!  

Jag startade året helt fantastiskt och ska göra mitt bästa för att göra det här året till ett riktigt toppen sådant! God fortsättning till dig; jag önskar dig ett utomordentligt bra år! 

RSS 2.0