Be-händiga ritningar & vinterlandet Götet

 
Samtidigt som anatomin är så galet intressant och spännande är det en ofantlig MÄNGD med namn och lokalisationer på olika strukturer som vi måste lära oss, som gör det hela väldigt utmanande och ibland superjobbigt. En bra grej är att man alltid har kroppen med sig och kan visualisera sig vad som finns på insidan - och ibland lära sig genom att klottra lite på utsidan. (Ovanstående tips om att lära sig handens leder kommer från min härliga vän Olivia!). 
 
 
 
När det otroligt vackra vinterlandet slog sig ner i Göteborg igår kliade det i fotofingrarna (observera att fotofingrar inte är någon verklig anatomisk struktur utan enbart en metafor som jag använde för att göra språket mer levande), men jag lade band på mig själv och tänkte att ibland måste faktiskt plugget gå före nöjen. Eftersom jag var så duktig igår så bestämde jag mig för att idag när det fantastiska solljuset förgyllde snötillvaron ännu mer än gårdagens gråa moln fick jag faktiskt lov att ta en kort förmiddagspromenad.
 
Oj, vad jag njöt! Det var så vackert!!! 
 
 
 
Jag älskar hur den vita snön gör att man kan leka med färgerna i Photoshop så att bilderna naturligt får olika toner trots att det var samma miljö jag fotade. Den första snöbilden har en lite mer blå-lila-aktig ton, den andra är lite mer ljusblå och den sista bilden har en gulaktig ton, när jag står och värmer ansiktet i solen. 
 
Jag älskar snö. Punkt. Även om den är lite busig ibland (host, kollektivtrafikskaos, host). 

Comments

Ante

Det är alltid roligt med anatomi. ALLA dessa underbara ben med mer som man ska komma ihåg. Bygg ett skellet i minnet. Det du! Ja vintern är en kallkaossnölek. Ehh...okej, det där blev komplicerat. Ha en underbar dag och plugga lugnt ;-)

2016-01-21 @ 14:43:51

Jenny

Vilka fina bilder och smart att rita på handen! Önskade man kunde göra så med massa franska grammatikord också, hahah

2016-01-22 @ 11:14:31
URL: http://Garngalning.blogg.se

Anonym

Tips på karpalbenen : "She Likes To Play Try To Catch Her"
Scaphoideum, Lunatum, Triquetrum, Pisiforme, Trapezium, Trapezoideum, Capitatum, Hamatum

Svar: Grymt bra tips! Tack!!
Viktoria

2016-02-05 @ 10:27:45


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0