Embryologiplugg och nyårsglädje

 
Efter ett strålande nyår kom jag idag tillbaka till det vanliga livet med plugg. Det kändes lite oglamouröst att sätta mig ner med embryologistuderandet igen, men jag förgyllde stunden åtminstone marginellt genom att dricka te ur en underbar, ny Höganäs-kopp som jag fick i julklapp. När koncentrationen sviktade så gladde jag mig i att reflektera över det härliga nyåret som passerat! Det blev inte många bilder, men här är en liten inkik i vad jag hade för mig! 
 
 
Fyrverkerierna i Göteborgs hamn var strålande vackra! Stämningen med alla människor var riktigt härlig och jag som är en så visuell person fick verkligen min hjärna stimulerad och imponerad av alla ljus, färger och rörelser som fyrverkerierna bjöd på! 
 
I övrigt blev det en riktigt mysig hemmakväll tillsammans med ett fantastiskt trevligt sällskap, och middagen var fylld av prat i mängder och lika mycket glada skratt. 
 
 
Vi lagade en riktigt, riktigt god trerätters måltid! Eller tja, personligen var jag mest assistent (haha), men maten blev riktigt utsökt - jag börjar salivera bara jag tänker på den! 
Förrätt: Crostini med räkröra.
Huvudrätt: Kött och potatis i ugn med ruccola och champinjonsås. Mitt i alla diskussioner glömde vi bort såsen på spisen och brände den lite, haha, men den var ätbar ändå turligt nog. 
Efterrätt: Glace au four! Den bestod av en sockerkaksbotten, några lager varavade med vaniljglass, hackad choklad och hallon och slutligen maräng ovanpå - plus lite topping med fler hallon och maränger när vi tagit ut verket ur ugnen. Mums...!  

Jag startade året helt fantastiskt och ska göra mitt bästa för att göra det här året till ett riktigt toppen sådant! God fortsättning till dig; jag önskar dig ett utomordentligt bra år! 

Comments

Victoria

Gott nytt år fina du!

Svar: Tack detsamma, Victoria!
Viktoria - Hallon

2016-01-03 @ 10:01:44
URL: http://victorianielsens.se

Emelie

Vilka UNDERBARA bilder! Jag kan verkligen leva mig in i det här, och det verkar som att du haft världens-världens-världens bästa kväll... Dessutom är jag superfascinerad av konceptet glace au four... Skulle vilja ha fler bilder..! Har du det?

Svar: Ja, det var verkligen en fenomenal kväll! Javisst är glace au four imponerande?! Att inte glassen smälter är ett mirakel! Den var fortfarande kall när den kom ut ur ugnen! Jag önskar att jag hade fler bilder, men vi var så sugna på efterrätt att några mobilbilder var allt som blev innan vi åt upp den delikata rätten!
Viktoria - Hallon

2016-01-03 @ 11:24:33
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Lisa

Heeej! Vilken mysig kväll det verkade som du hade!! Får man fråga vem den lycklige var som fick spendera den med dig?

Svar: Hej Lisa! Ja, det var en hejdundrande härlig kväll. Klart du får fråga! Tyvärr svarar jag just nu bara att det var ett trevligt manligt sällskap, hihi ;)
Viktoria - Hallon

2016-01-03 @ 16:08:54

Nina

Hej Viktoria, brukar kolla in på din blogg lite då och då. Är själv student så tycker att det är kul att följa dig och din väg mot examen. Då jag läser tekniskt (och åt samma efterrätt på nyår) så kan jag iaf lägga fram min teori om varför glassen inte smälter. Luft är en extremt dålig värmeledare eller säg en bra isolator. Maräng innehåller ju mängder av luft och skyddar därför glassen från att smälta:D

Svar: Hej Nina! Nämen, samma efterrätt på nyår, haha! Åh, är det så det ligger till? Det var ju en enkelt och logiskt - precis som den bästa formen av förklaringar är! Tack för att du lämnade ett meddelande och den intressanta informationen, det gjorde mig glad! :D
Viktoria - Hallon

2016-01-08 @ 10:20:21


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0