Föreläsningsstart & minusgrader biter inte på oss

 
Terminsstart! Nåja, ungefär i alla fall! Officiellt är vi ju fortfarande T3:or, men vänta bara tills om en dryg vecka... Då inleds termin FYRA! Jag förstår inte att jag har gått på läkarprogrammet i ett och ett halvt år! Den känns som det inte alls var länge sedan jag träffade de här underbara spillevinkarna och fick en egen liten Göteborgsfamilj! ♥ Idag återsåg jag de härliga vännerna Olivia, Anniina, Therese och Joel på första föreläsningen efter jullovet och det firade vi genom att ta en selfie! (På mitt intitiativ, naturligtvis). 
 
 
 
Vi fick en mjukstart med en halvdag (kl 9-12) där vi lärde oss om bukorganens utveckling. Samtidigt som vi satt i den halvmörka salen med sövande "projektorlägebelysning" njöt jag av en sen frukost bestående av nybakt bröd! Degen stod och jäste i kylen över natten och var inne i ugnen på morgonen, så brödet var fortfarande varmt när jag tog det ur väskan vid ankomst i föreläsningssalen, trots flertalet minusgrader ute! Helt underbart!!!  
 
 
 
Inte heller hindrade minusgraderna Olivia, Anniina och mig från att fortsätta vår träning inför Göteborgsvarvet i maj! Iklädda svart-rosa skala joggade vi en mil genom centrala Göteborg och försökte samtidigt spåna fram lite planer inför den annalkande våren (när vi inte sprang åt tre olika håll vill säga, haha!). Jogging och goda vänner är en kombination som jag rekommenderar varmt! 

Comments

Ida

Hej Viktoria! Något som jag har lite svårt att greppa är hur du ständigt verkar vara så motiverad i skolan? Jag går fortfarande i gymnasiet och mitt jullov tar slut på måndag tyvärr. Men hela lovet har jag bara gått och skjutit upp plugg som jag faktiskt måste ta tag i, för det verkar bara så himla jobbigt och tråkigt och jag kommer ständigt på ursäkter att fly undan det. Har du några tips på hur man kan motivera sig, för även om det är lätt att glömma när man bara ser plugghögen så är ju skolan väldigt viktig. Men jag är så skoltrött just nu och är rädd att det ska bli såhär hela vårterminen också. Tack på förhand!

Svar: Hejsan Ida! Det är ingen lätt fråga du ställer. Just på gymnasiet är det svårt att motivera sig för plugget är utmanande samtidigt som det inte är du själv som har valt (mer eller mindre) den här utbildningen och de ämnen du ska studera. Det allra svåraste är att göra sig av med de här ursäkterna - det är något som jag har kämpat med mycket i många sammanhang! Inte bara i plugget, utan när det gäller att skärpa till mig med maten och inte äta sötsaker konstant, eller när jag bestämde mig för att ta upp träning. Det finns inga genvägar - det är bara att BESTÄMMA SIG. Det är verkligen, verkligen INGEN lätt sak att göra, utan man måste hitta något som motiverar en. Det är olika för olika personer, men gällande studiemotivation på gymnasiet kanske det är bra att tänka att de här betygen faktiskt är mycket viktiga för att komma in på den högskoleutbildning som man vill. Även om du inte ännu har kommit på vad du vill göra resten av ditt liv så vill du inte utsätta dig för att inte ha tillräckligt höga betyg när du väl har bestämt dig. Du gör ditt framtida jag en tjänst genom att plugga nu! Om du vill nå de mål du vill så måste du anstränga dig. Allt handlar om viljestyrka. Jag gör mycket mental träning och självkänsloövningar som gör att jag mår bättre i mig själv och blir mer medveten i stunden, och då kan jag inse vad som är viktigt just nu. Just nu kanske det inte är så viktigt att chilla ännu mer, utan att få åtminstone något plugg gjort. Det gäller att trappa upp det långsamt och inte ha för höga krav på sig själv i början, utan att kanske börja med 20 eller 30-minuters intervaller med 10 minuters paus emellan. Då kan man lägga bort distraherande mobiler och annat och fokusera, det är ju ändå "bara" 20 minuter - man överlever ju utan mobilen den korta tiden! Du får ju använda den i pausen sedan! Det blev väldigt flummigt och ostrukturerat svar nu, men jag hoppas att du får ut något av det. Jag önskar dig all lycka och skickar dig en stor skopa motivation och peppning! HEJA DIG, IDA!!!!
Viktoria - Hallon

2016-01-08 @ 00:24:48

Ida

(hehe fortsätter här på samma fråga lol) Tvärtom mot dig så vet jag tyvärr inte alls vad jag vill studera till och jobba som efter gymnasiet, så jag har liksom inget mål. (och hur förvirrad jag är av alla oändliga saker man kan plugga till på universitet ska vi inte ens snacka om) Det är också ett problem, det känns liksom inte så värt att plugga när jag inte vet vad jag får ut av det. Jag vill absolut ha bra betyg, men att bara slita för att få en enda bokstav känns inte jättemotiverande när man inte ens vet vart det leder till... Förlåt för lång och trött kommentar... Hoppas du får en fin fredag!

2016-01-08 @ 00:32:33

Jessica

Gillar känslan när man är tillbaka efter jullovet och får träffa sina klasskamrater igen! Vad lyxigt det lät med färskt bröd att ta med sig på föreläsningen och jag blir väldigt avis på att ni klarar av att springa ute trots kylan!

Svar: Ja visst är det härligt! Jag stornjöt av brödet, vilken vardagslyx det var!
Viktoria - Hallon

2016-01-08 @ 16:00:03
URL: http://yiskha.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0