Good things take time

 
Jag blev förälskad idag... I denna vackra sommaräng! När jag cyklade förbi ett bostadsområde fann jag denna vackra lilla plats med höggräs, fina vallmoer och blåklint - så jag tvärbromsade och sken upp som en sol! Wow! En liten bit av landet i storstaden! Vilken vardagslycka! 
 
 
 
Den här veckan har jag pluggat anatomi för fullt och gett mig hän åt bukens kringelkrångel med organ härs och tvärs i olika rum. Anatomi är oftast inte så svårt, utan det är bara mycket att lära sig - och det tar tid! But you know - good things take time. 
 
 
 
Även har jag hunnit med att titta in hos min vän och fellow läkarstudent Eline! Vi satt på hennes balkong och avnjöt en mumsig fika medan vi diskuterade våra somrar och hur läkarprogrammet är i våra respektive terminer (hon är två terminer under mig)
 
 
 
Jag blev så överraskad och glad när Eline även gav mig två små presenter för att jag hjälpte henne i början när hon skulle börja på läkarprogrammet här! Hon var nämligen fransk läkarstudent (som talar svenska) och tog kontakt med mig via min blogg för att fråga lite om hur det fungerade här i Sverige. Jag som älskar att prata franska och diskutera kulturer var bara glad att hjälpa till. 
 
Hon var så himla söt som hade köpt både ett häftigt Harry Potter-bokmärke och en påse Bertie Botts Every Flavour Beans som vi avnjöt och spottade ut om vart annat som avslutning på fikat! De hemskaste var spya, öronvax och ruttna ägg, haha! Rekommenderas att ge ut till vänner när du är sugen på bus! 

Comments

ISA

men åh. så fint att kombinera fika+häng+plugg! heja dig, kör hårt!!

Svar: Tack kära du! 😍
Viktoria

2016-07-14 @ 22:42:56
URL: http://isabyl.devote.se

Erica

Mysiga dagar du verkar ha :D Toppen att kombinera plugg med nöje, det är så det ska vara!

Svar: Hihi tack! Ja exakt! 😄
Viktoria

2016-07-16 @ 10:02:20
URL: http://ericaskyllkvist.se

Linnea

Hej!
Jag hittade din blogg av en slump för några månader sedan när jag allra helst ville hoppa av min utbildning till socionom på GU. Jag trivdes inte i Göteborg och ville bara tillbaka till England (där jag var au pair innan), men din blogg har gjort mig mycket mer peppad på att faktiskt härda ut och studera det jag faktiskt tycker är intressant. Detta trots att jag har känt mig ganska ensam och uttråkad i Göteborg.
Tack vare dig (och några andra bloggare) har jag bestämt mig för att fortsätta göra mitt bästa och försöka ändra min inställning till Sverige. Good things do take time, right?

Svar: Hej Linnea! Vad inspirerande att höra din historia! Jag känner mig jättesmickrad av att du säger att du har fått positiva tankar från min blogg - jag hoppas verkligen att du kämpar på med plugget (som ÄR jobbigt, jag vet) och att Sverige känns mer och mer okej. Jag var likadan när jag kom hem från mitt au pair-år i Frankrike och allt i Sverige kändes hemskt, men med tiden har jag ändrat attityd och känner numera att det verkligen är här jag hör hemma, bland familj och vänner, och att här kan jag vara den bästa möjliga Viktoria - där jag kan språket, känner till alla system och trivs i kulturen. Trots att vädret är lite sämre, haha! Du har helt rätt i att good things take time! Lycka till!!!
Viktoria

2016-07-17 @ 11:59:51
URL: http://www.devote.se/hilmalinnea

Erika

Åh! Finns sådana där godisar i Sverige? :)

Svar: Ja, min kompis köpte dem på science-fiction-affären här i Göteborg!
Viktoria

2016-07-30 @ 17:38:37
URL: http://eriikasworld.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0