Kikat på Vätternrundans kämpar

 
Denna lördag har jag hejat in Fredrik i mål efter att han gjort bragdinsatsen att ha cyklat Vätternrundan för andra gången! Efter 12 timmar genom regn och rusk, backar och nattmörker kom han i mål i eftermiddags, helt slutkörd men också glad över att ha genomfört hela 30 mil på cykeln. Gissa om han har ont i benen nu? 
  
 
Fredrik startade loppet 01.30 i natt i Motala (nordost om Vättern), medan jag låg hemma och sov så sött i hans föräldrars hus i Jönköping (söder om Vättern). Klockan 05.00 gick dock jag och hans föräldrar upp för att vara duktiga supporters och åka och träffa honom när han skulle passera Jönköping. 
 
Efter att ha stått en stund mitt i en lång uppförsbacke och hört en del kommentarer från trötta cyklister ("Tar den här backen aldrig slut?", "Är det Motala på andra sidan av den här backen?") fick vi äntligen syn på Fredrik som kämpat sig fram genom regnet och backarna. Han var genomblöt och fick byta tröja mot en som vi hade med oss, men verkade glad och full av energi. (Vilket behövdes eftersom det var 20 mil kvar av loppet). 
 
 
 
I några timmar därefter var det lite dötid då vi väntade på att Fredrik skulle ta sig till mål. Från himlen öste det ner, vilket fick mig att hålla fast vid skype, tv-serier, böcker och min tekopp, och fråntog mig viljan att lämna huset förrän det var dags för bilresan upp till Motala. Från bilfönstret beundrade jag de gröna skogar och vackra fält som vi susade förbi, samt mängder av prästkragar och vilda vallmoer längs vägkanten! Vilken fröjd för ögat det var! 
 
 
 
I Motala var det fullt av cyklister och åskådare, och jag själv åskådade intresserat omgivningen eftersom jag alltid finner det spännande att upptäcka en ny stad! 
 
 
 
Det var rörande att se känslouttrycken hos de trötta målgångarna när jag och Fredriks föräldrar stod i målet och försökte att inte bli snurriga av att titta på de förbisvischande målgångarna. Vi såg överlyckliga leenden, överlyckliga tårar, utmattade miner, smärtande miner och en himla massa lättnad. Några bar eller rullade sina punkterade cyklar in i mål. Vissa var blodiga, vissa var blöta - alla var svettiga. Det kom stora klungor i likadana dräkter som dunkade varandra på ryggarna och kramades när de gick i mål. Det kom starka ensamvargar som påhejades och mottogs av kärleksfulla supporters - som till exempel Fredrik blev när han kom! 
 
 
 
Vi följde efter honom på andra sidan stängslet när han passerat målet. Jag skymtade honom mellan folkhoperna och när vi fick ögonkontakt dök världens leende upp på hans läppar, och jag bara längtade efter att krama om honom. Han såg otroligt glad ut över att äntligen vara framme! 
 
 
 
Sedan dess har han gått stelt som en pinne av all värk i benen och mestadels sovit medan jag återigen har fått chilla med böcker och dator, haha. Han var en riktig kämpe idag, bra jobbat!!! Om det inte hade varit för faktumen att han har berättat hur himla ont han har, samt hur jobbigt det var, skulle jag nästan ha velat prova Vätternrundan själv någon gång - för när man står där i målet på sådana lopp och får se den mäktiga målgången blir man himla sugen! 

Comments

Mamma

Tack Viktoria för att du skrev detta inlägg. Det var jättekul att läsa och höra hur ni hade det på Vätternrundan. Fina bilder! Jag håller med dig att det är en bragd alla gör som tar sig runt 30 mil på cykel! Imponerande!

Svar: Vad kul att du tyckte om det mor lilla! Visst är det en bragd!
Viktoria

2016-06-19 @ 06:37:07

Emelie

En så SJUTUSAN till kämpe!! Gud, jag hade aldrig-aldrig i mitt liv ens kunnat drömma om att klara något sådant...

Svar: Eller hur! Han fortsätter att imponera på mig hela tiden - hur är det ens möjligt...?! (Okej, det är faktiskt sant att jag är väldigt lättimponerad... men ändå!)
Viktoria

2016-06-19 @ 11:28:03
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

teruko

Känner ju inte er, men läser detta och tycker att din Fredrik är en riktig hjälte!

Svar: Åh, vad snäll du är!
Viktoria

2016-06-19 @ 23:23:11


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0