Midsommar, min vän

 
Efter en härlig, lång midsommarhelg i Småland är jag tillbaka i Göteborg, och kan inte låta bli att le av nöje när jag tittar på mina bilder och minns de fina stunderna! Jag och Fredrik var sugna på traditioner och åkte därför på midsommarafton till ett mysigt firande fullt av barnfamiljer och pensionärer.
 
Finns det något mer midsomrigt än att se midsommarstången resas, lyssna på sommarvisor, skratta åt en trollande clown, gå tipspromenad och titta på när det dansades runt stången? (Okej, kanske inte clowner och tipspromenader, jag erkänner!). Det var på många sätt ett idylliskt, klassiskt, barndomsminne-väckande firande som ingen av oss hade upplevt på åratal! 
 
 
Vi njöt av värmen, skogen och den glada stämningen! 
 
Solen kom in och ut ur fokus hela dagen, men vyn över Vättern var alltid häftig, tyckte jag. 
 
Tipspromenaden för vuxna var toksvår, men clownen Mike var superrolig - så jag och Fredrik kände oss mer som busiga barn än vuxna på detta firande. 
 
 
Det regnade några droppar, men var inte ens i närheten tillräckligt för att sänka mitt humör! 
 
 
På midsommaraftonskvällen var det sjävklart dags för grillning! Medan Fredrik tände grillen slog jag på lite ljuvlig sommarmusik (spellistan "Midsommarkväll" på Spotify) och hittade en solig plats på balkongen där jag stornjöt av värmen, kvällsbrisen och känslan att vara ute på landet! Livet lekte! 
 
 
Doften av grillat nådde min plats i solen och då var det dags att duka upp till middag!
 
 
Trots att solen försvann en stund stannade som tur var den behagliga temperaturen och den mysiga atmosfären kvar, och vi satt på balkongen ända tills det blev mörkt medan glass och tv-serieavsnitt konsumerades med nöje. Det var en riktigt ljuvlig, stämningsfull, underbar midsommarafton. 

Comments

Emelie

Åh, firade ni bara du och han? Vad fint! Var bodde ni i Småland, och var var alla andra? :D
Hade jag inte åsynjat en jordgubbe på glasspaketet så hade jag gett en tiopoängare!

Svar: Ja, precis! Vi träffade hans föräldrar lite kort och även några av hans vänner, men mestadelen av tiden var vi ensamma i hans familjs hus i Jönköping. Hans föräldrar åkte bort till deras sommarstuga så vi lekte husägare och njöt av allt som det innebar! Det var megahärligt - jordgubbsglassen inkluderad! ;D
Viktoria

2016-06-27 @ 11:03:55
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Linda

Åh, ser helt underbart ut! :)

Svar: Tack Linda! :D
Viktoria

2016-06-27 @ 16:35:03
URL: http://utgardets.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0