Romantiska Rosenlunds Rosarium

 
I helgen besökte jag ett av de vackraste ställena jag någonsin har varit på. Det hette Rosenlunds Rosarium och var en öppen park i Jönköping - helt full av mängder av rosor, pioner och andra vackra blommor som fick mig att känna mig som att jag gick in i en av mina mest romantiska sagodrömmar! 
 
 
 
Jag och Fredrik strosade hand i hand på små grusgångar, förbi parkbänkar, valv och ändlöst med grönska. Fast ofta släppte jag hans hand för att ta foton - jag var helt i extas kan jag lova! Tänk om jag ändå hade haft med systemkameran där inne... men då hade det nog inte varit möjligt att ta mig därifrån! De ljuvliga rosorna i olika färger och former fångade en efter en min blick och jag ville betrakta varenda blomma och sucka drömmande åt deras skönhet! 
 
 
 
Fredrik hittade en mysig hörna inklädd i växtväggar och jag utnämnde den till den ideala platsen för en romantisk middag med levande ljus och en violinist som spelar. Eller den perfekta platsen för ett tea party eller en solig lunch eller en pluggträff eller vad som helst.... (Om du undrar vart jag tog vägen så är jag uppe i skyarna och drömmer). 
 
 
ROSOR ♥ 
 
Med Vättern inom synhåll. 
 
Åh, suck... 
 
 
Jag ville inte gå därifrån, men den dagen var det inte enbart en rosenträdgård som fick mig att förundras över Moder Jords magi. Fredrik och jag vandrade på piren i Jönköping och klättrade ut på några stenar för att njuta av det fina vädret och av Vätterns skönhet! 
 
 
 
Solen värmde samtidigt som den svaga sommarbrisen svalkade, och in i våra öron gick enbart ljuden av kluckande vågor och vinande vind. Ett stort lugn drev in över oss och länge satt vi där och njöt, med stundvis konversation, stundvis tystnad. 
 
 
Till slut kunde vi inte låta bli att klättra fram och känna på vattnet! 
 
 
Kyligt värre var det, men å andra sidan värmde det upp min själ att göra något så somrigt som att doppa fötterna i vattnet! 

Comments

Emelie

GUDARS, vilken drömplats!! Det är typ den ideala Viktoria-platsen, gömd bakom en rosa rosenbuske.. Fnittrandes.

Svar: Eller hur! Hihi ;)
Viktoria

2016-06-30 @ 10:14:55
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Nicole

Tack för tipset! JAg åkte till Rosariet igår :D Underbart!

Svar: Åh vad kul! JA, eller hur?!
Viktoria

2016-07-21 @ 21:55:32
URL: http://xoxonicole.com


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0