Sommar och studenter borde hyllas!

 
Jag är alldeles för bra på att livsnjuta för mitt eget bästa. Självklart har solen strålat hela veckan och gradvis har fler och fler av mina vänner blivit lediga - sommar och ledighet är ju perfekta anledningar för att fira livet, och det har jag sannerligen gjort den här veckan! Och så har jag pluggat till min genetikomtenta om en vecka. Lite grann. Ganska så lite lite grann. Snälla disciplin, var med mig veckan som resterar innan min tenta så att jag får rättfärdigt fira sommarledighet sedan!! 
 
 
 
Först ut var det solande med Diana och Veronika på innergården, med konstant uppdaterande om varandras liv där det endast blev paus när Diana lekte "Under hökens vingar kom" med områdets barnaskara, haha! 
 
 
 
Sedan var det dags för en urmysig picknick i Slottsskogen för att fira att mina kära läkarstudentskompisar Anniina, Olivia och Joel precis avklarat sina muntor och tentor i patologi. Baguette, brieost, vindruvor, jordgubbar, chips & dip plus godis kändes som värdiga belöningar till detta.  
 
 
 
Jag märkte verkligen på deras lättsamma, lyckliga sinnesstämningar att de tyckte det var så skönt med sommarlov. Det var som att de pratade med en annan lätthet, hade närmare till skratt och såg allt från en ovanligt positiv sida. Med andra ord ledighetseufori! Det har varit tuffa tider på sistone och då ger ledighet ger en glädje som inte kan bytas ut.
 
 
 
Kära hårt arbetande student,
 
Jag skulle vilja ägna en stund åt att uppskatta det arbete som du och alla studenter sliter med i skolan (och hemma) dag ut och dag in. Att vara student är inget picknick (förutom när man har sommarlov hehe). Det är jobbigt att konstant utsätta sig för ny information som tar lång tid att förstå och sedan lära sig.
 
Att vara student innebär att spendera pengar i flera år utan att tjäna några nya, och att inte få betalning för allt sitt hårda arbete förrän åratal senare. Man blir inte "klar" när man kommer hem från en dags arbete - då är det dags att plugga hemma. 
 
Som tur är har man många vänner i samma position, som man kan dela både glada och ledsna stunder med, och förhoppningsvis vet man att det hårda jobb man gör under studenttiden kommer att gynna en resten av livet.
 
HEJA ALLA STUDENTER, NI ÄR BÄST! 
 
 
 
Skål för sommaren, vänner, jordgubbar och livet! 
 
 
Innan jag visste ordet av var jag omringad av vänner igen, denna gången för festlig kväll med tjejerna i grannområdet: min syster Veronika och mina två godingar Malin och Anniina! 
 
 
Visst är det vackra damer jag omringar mig med?! 
 
 
Vi satt ute på Malins balkong och njöt av fredagsmys, utsikten och varandras skratt! Alla var sina vanliga supersnygga, härliga jag, och personligen kände jag mig så lyckligt lottad över att ha dessa fina tjejer som vänner! 
 
 
 
... även om de är lite är lite mobilnördar ibland. Men när vi väl kom ut på stan var munnarna igång igen och vi hade en svindlande spännande tävling om vem som kunde säga flest amerikanska delstater. Trumvirvel... Jag vann!!! Men vi hade superkul när vi tävlande, och det är det som får mig att tycka att:
 
Livet är väl ändå för härligt ibland! 

Comments


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0