Gul som påsken

 
Hoppas du har haft en riktigt härlig påsk full av ägg, godis, ledighet och mängder av den glada färgen gul! Själv har jag varit hemma hos mina föräldrar för firandet, och haft det riktigt chill med filmtittande, promenader och familjemys. 
 
 
Dessutom är ju påsken mer eller mindre godisets och godheternas högtid! På påskafton blev det marsipantårta och dessförinnan hade jag bakat ihop de söta äggen på bilden till höger! Det är kinderägg fyllda med "vita" (vit choklad, kesella, vispgrädde) och "gula" (aprikossylt), från det här receptet. Visst ser de aptitretande ut? 
 
Jag, Fredrik och Veronika med påsktårtan. Hoppas att du haft en lika trevlig påsk! 

Vid Vätterns södra ände

 
Jag har varit i stort behov av återhämtning efter enormt mycket plugg och stress de senaste veckorna, så därför tyckte jag att det var underbart att spendera några dagar iväg från Göteborg i helgen. Jag och min fina pojkvän Fredrik åkte till Jönköping och hade det riktigt trevligt hemma hos hans familj! Vi fokuserade maximalt på att chilla med mycket korsordsmys i soffan, och att hitta på roliga saker som loppisbesök, promenader och att umgås med vänner och familj! 
 
Solig utsikt över Vättern och Jönköping från en vacker balkong på en av loppisarna vi besökte. 
 
Vi promenerade genom Stadsparken en eftermiddag och var iväg och träffade Fredriks kompisar på kvällen.
 
Och som vanligt lyxade vi till det med storfrukost på söndagsmorgonen! Så himla underbart! 

Today's truth #181

 
Den här eftermiddagen bubblar jag av fredagsglädje! Nu bär det av för en weekend till Jönköping! Hoppas ni får en solig och avslappnade helg, mina vänner! 

Tentavecka (!!!)

 
Hej fina du! Här kommer en liten hälsning från tentaveckans djupa dal, där jag för tillfället bor. Mest håller jag mig i lägenheten och pluggar anatomi, förutom regelbundna, korta promenader för att inte klättra på väggarna. (Till exempel med min underbara syster och granne Veronika). Så om det blir lite inläggstorka behöver du inte oroa dig - jag kommer vattna bloggen med inlägg så fort jag får lite andrum!
 
Tills dess gör jag mitt bästa för att inte ta på mig offerkoftan, utan att försöka se charmen i att jag kommer njuta ännu mer av post-tenta-tiden ju hårdare jag pluggar nu! Ha det toppen! 

Pluggmaraton tills Mello ikväll

 
Vad vill vi ha? 
- Ledigt!!! 
Jaja, men vad mer vill vi ha?
- Godkänt på tentan!! 
Vad behöver vi göra då? 
- Plugga! 
Vad ska vi inte göra? 
- Spilla mer te på anteckningarna! 
 
Det är lättare att fokusera när man har något roligt som väntar - som en kul kväll framför Mello tillsammans med härligaste vännerna! Ha en underbar lördag, fina du! 
 

Videoblogg: Pluggmotivation och anatomitider

 
Det är fredagkväll och jag gör det jag brukar göra... plugga vid skrivbordet. Men jag misströstar inte för jag har fått förnyad pluggmotivation och det firar jag med en liten flummig video! Ha're gött, goingar! ♥ 
 
 

Studie- och vårpepp!

 
Jag klarade anatomimuntan!!! Ärligt talat var den inget att oroa sig för - det hade nog varit ganska svårt att bli underkänd. Kanske om man hade kommit dit utan en aning om vad man skulle prata om; men faktumet att den var lätt tänker jag inte låta förminska den goda känslan som jag har haft i kroppen sedan stunden då jag blev godkänd. För även om det hade varit ett svårt förhör så kände jag mig faktiskt förberedd att svara på dem och jag känner att nu kan jag armens anatomi. Det har varit så trögt med motivationen på sistone att jag haft mycket svårt att tro att jag ska klara den här tentan på hela kroppens anatomi om en vecka, och har inte ens varit taggad på att försöka. 
 
Men nu när jag bevisade för mig själv att med fokus och engagemang så kunde jag faktiskt lära mig ett område - så varför kan jag då inte lära mig alla andra också? Jag har blivit alldeles fylld av motivation inför den kommande tentaveckan. Den kommer bli svår och jobbig, men kommer förenklas tusenfalt om jag går in med en positiv attityd och peppar mig själv till att försöka lyckas! 
 
Jag blev så himla glad igår när jag lyckades att jag skickade ut ett lyckligt meddelande till alla mina snapchatvänner - och på kvällen blev jag överraskad av att det plingade på dörren... och så kom underbara Fredrik där med ovanstående blomma som grattis och för att peppa mig till fortsatt plugg! Gissa om jag lyste som en sol efteråt! ♥ 
 
 
I och med blomman har jag fått in lite mer vår i min lägenhet, och nu verkar det som utsidan börjar hänga med! Idag var jag och Anniina ute på en härlig springtur på Änggårdsbergen med en inte så pjåkig utsikt över Göteborg! Där uppe på höjden låg snö och is kvar, men äsch - solen och den blåa himlen gottgjorde detta och lät oss känna vårkänslor i alla fall! Åh, längtar till mer blommor, blad och solsken!!! 

Munta i anatomi

 
Nu har jag utsatt både min syster (fysioterapeutstudent), min mamma (via skype), min pojkvän och mina gossedjur för mitt babblande om armens anatomi. Mina gossedjur var så fascinerade att de inte rörde en min! I eftermiddag blir det förmodligen lite mer reaktioner och ifrågasättande när jag slutligen ska ha min munta med kursare och inför en examinator!
 
Dock känner jag mig redo - det är första gången på riktigt länge som jag känner mig bra förberedd inför något skolrelaterat, haha. Av den anledningen är det bara en lätt nervositet som alltid finns inför prestation som lurar i magen - men mest längtar jag efter den underbara känslan av att bli godkänd, som jag hoppas på att få uppleva i eftermiddag! 

Plugga, äta ... och leva

 
Nu börjar det dra ihop sig till anatomimunta (imorgon!) och vi har haft massor av tid till självstudier. Personligen har jag hållit mig mycket hemma, men då och då har jag även skymtats till på universitetet - och då blir det alltid en rolig selfie med mina sköna kompisar och anatomimodellerna, haha! 
 
 
 
Mycket, myyycket tid har spenderats med anteckningar, pennor, böcker och dator utspridda över hela matbordet. Plus lite tjusiga mellanmål när jag behagat. 
 
 
 
Som tur är har jag ändå haft lite tid till att roa mig och njuta av livet! Till exempel har det blivit en och annan god måltid hos pojkvännen (tacos + brunchbuffé! ♥)
 
 
 
Dessutom har det blivit biobesök med Diana och nyss nämnda pojkvän, där vi såg den fantastiskt fina filmen The Danish Girl - jag förstod varför den vann Oscars! En annan höjdpunkt var den supermysiga Mellokvällen när jag bjöd in Malin, Olivia och Anniina att kolla på Andra Chansen på min lilla datorskärm. Jag kompenserade den minimala skärmstorleken genom att bjuda på större mängder snacks, haha! 
 
Så plugga, äta ... och leva - det är det jag gör. Och det är ju rätt så himla bra, om jag får säga det själv. 

Bus i trollskog och mörka grottor

 
Häromdagen fylldes jag av magiska trollskogskänslor när jag och Anniina var ute och promenerade på denna vackra stig. Det var ett sådant där ställe där man inte hade förvånats om en vit kanin med hatt hade hoppat runt hörnet, eller om en glittrande fe hade glidit fram genom luften. 
 
 
 
Vi var lekfulla under turen genom skogen i och kring Botaniska Trädgården, och både smög genom en grotta och svängde in på mysiga småstigar. Visst är det härligt när snön börjar smälta bort och... kommer tillbaka dagen efter? Vänta, va? Jag trodde vi hade bestämt oss att köra på vår nu! Nej, tydligen har vi inte vårpeppat tillräckligt, gott folk! Med lite mer blommor, blad och färgglada kläder kanske vi kan locka fram den ljusa årstiden - blink, blink! 

Praktikdag på vårdcentral med nya upptäckter!

 
Anatomiplugget fick sig en paus igår när jag var på praktik på vårdcentral igen! Det var riktigt kul den här gången! Jag fick delta i helt annorlunda patientbesök än jag tidigare upplevt, vilket verkligen var intressant att se. Bland annat fick jag följa med en hudläkare och få en liten insyn i specialiteten dermatologi, vilket jag gillade starkt! Det här är det som har intresserat mig mest hittills förutom barn och kardiologi. Jag gillade hur man såg exakt vad problemet var i form av någon sorts hudförändring, och läkarens uppgift i det hela var att observera struktur och form, ta anamnes (intervjua patienten) och lista ut vad det var för förändring och hur man skulle behandla den. Väldigt konkret och handfast - exakt i min smak! 
 
En rolig utveckling som jag lade märke till var att det nu går mycket bättre att leda ett patientsamtal jämfört med för ett år sedan, när jag var gröning på läkarprogrammet. Då kände jag mig nervös, fumlig och dum när jag inte visste vad jag skulle ställa för frågor och inte vad jag skulle svara på patienternas frågor. Nu har jag lugnat ner mig lite och skäms inte för att säga att "det har vi inte lärt oss än", och vågar ta mig tid på att fundera ut nya frågor, skriva ner tankar och försöka få ut det väsentliga i samtalet. Det gick riktigt bra igår, och hela upplevelsen motiverade mig på nytt - precis som dessa enstaka praktikdagarna ska göra! 

RSS 2.0