Romantisk, rofylld spakväll ♥

 
I förrgår spenderade jag och Fredrik ett par helt fantastiska timmar tillsammans på ett spa, där vi unnade våra kroppar och sinnen en stund att slappna av och återhämta oss från vardagens stress... Åh, vad underbart det var! Vi var där på kvällskvisten, just när solen var på väg ner och kastade sina härligt värmande, rödgula strålar. 
 
 
Entrén var pampig och vacker. Det kändes lite som att vi var på en härlig "get-away" där vi flydde storstadens buller och folkmassor för att få njuta av att bara vara oss själva för en stund. 
 
Vi var så här glada och spända! 
 
Vi välkomnades av fina arrangemang av blommor och växter i lobbyn, som även fanns överallt på hela spaet, och gav en härlig, lugn naturkänsla. 
 
 
För att inge en avslappnande stämning var det mobilförbud där inne, och det respekterade jag! Vi njöt av att vara bortkopplade från den alltid-tillgängliga världen. Men... När det bara var 10 minuter kvar till stängningstid var spaet nästan övergivet, så jag smög in i omklädningsrummet för att hämta mobilen i alla fall och ta några snabba bilder på den fina miljön - jag ville ju inte glömma den! 
 
 
 
Spaet hade massor att erbjuda, och det var tur att vi hade 4 timmar på oss där inne för att hinna prova allt i lugn och ro! Det fanns bastuar (kanelbastu, stenbastu, citronbastu, isbastu), varma pooler, kalla pooler, en bubbelpool, varma och kalla duschar, fotbad, sköna sängar och sittplatser, hängmattor utomhus (där jag låg en lååång stund och fångade de sista solstrålarna), ett mörkerrum med vattensängar, ett ljusrum för att bli pigg... Massor!
 
Både jag och Fredrik gillade de varma poolerna bäst (en inomhus och en utomhus). De var nästan lite för varma när man gick i dem, men man vande sig snabbt och kände hur musklerna långsamt slappnade av där. Vi blev helt slut av att ligga i dem, och var tvungna att dricka mycket och vila efter dem. 
 
 
Fredrik njöt av en kopp varm choklad vid brasan. 
 
 
Man kunde gå omkring i ett grönskande uteområde också, förutom att bada i varma pooler och sådant. En lång stund satt jag och Fredrik utomhus i solstolar och lät solen värma oss medan vi lyssnade på naturens ljud och den diskreta lugna musiken i bakgrunden. Vi småpratade lite ibland när ingen var i närheten. Höll varandras händer. En liten puss då och då. Det var så romantiskt...! Hela kvällen var underbar och oj, vad vi mådde bra efteråt! Jag älskar spa! 

Comments

Veronica Wallgren

Åh vad härligt det ser ut!

Svar: Det var toppen!!
Viktoria

2016-05-06 @ 09:52:09
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Ajli Müller

Bara ordet SPA ger mig njutningsrysningar. Finns knappast något bättre :D

Svar: Visst är det så! :D
Viktoria

2016-05-06 @ 10:56:01
URL: http://ajlimuller.se/

Emelie Blad

Åh, vad fint det låter! Och vilket höjdarspa! Ligger det långt från Göteborg? Och det ser himla påkostat ut. Så underbart...!

Mörkerrum med vattensängar? Det lät spännande! Berätta mer om det - var det delat mellan män/kvinnor eller separat? Jag menar, när jag var på ett spa utanför Stockholm var mycket (bastuar och dylikt) uppdelat efter könen och så kunde man tyvärr inte umgås lika mycket som man kanske hade velat... Och berätta, hur pigg blev man egentligen av ljusrummet?

Superfint initiativ av er båda - det är sådant som du beskriver nu som är ren kvalitetstid och livsglädje!

Svar: Ja, det var verkligen underbart!!! Spaet ligger på Hisingen och tog bara 15 minuter att ta sig dit med bil, så det var grymt! Allt förutom omklädningsrummen var delat för kvinnor och män, vilket var en fördel för oss! Mörkerrummet var helt enkelt ett dovt belyst rum med sängar som hade en platta som man först satte sig på och sedan när man lade sig ner låg man bara på vattnet, som var lätt uppvärmt - och jag drog en filt över mig och njöt. Man blev lagom dåsig och lugn - så det blev en kraftig övergång när vi istället kom in i ljusrummet där allt var vitt och man kunde sitta och läsa böcker och tidningar. Det var som att någon hade slagit på en sol i ansiktet som gjorde att man kände sig pigg och alert ganska direkt!
Viktoria

2016-05-06 @ 10:57:41
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Erica

Vad härligt med spa! Det skulle jag nog behöva lite då och då haha :D Såg riktigt mysigt ut där!

Svar: Visst är det underbart...?! Alla behöver lite vila och lugn ibland!
Viktoria

2016-05-06 @ 17:40:02
URL: http://ericaskyllkvist.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0