Inflammerar mig själv i plugget

 
Jag har bestämt mig för att fullständigt anamma studieknepet att sitta på bibliotek, eftersom jag helt enkelt inte får gjort lika mycket plugg hemma (jag blir plötsligt väldigt noggrann med att bädda, diska, tvätta, städa - vilket också är bra, men kanske inte varje dag). Därför har jag både idag och igår suttit på universitetet och försökt engagera mig i mina studier. Resultatet är att jag har fått massor gjort, vilket gör att jag är supernöjd med att starta helgen nu! Klockan är 17:12 och plugghastigheten går ner mot 0 - så mina sista stunder här på biblioteket ägnar jag åt ett litet blogginlägg (för snapchattat flitigt har jag minsann gjort!). 
 
Denna fredag började med att jag klädde mig i klänning och kappa för att jag på kvällen (om mindre än en timme) ska träffa mitt kära gäng läkarstudentskompisar! På vägen till Sahlgrenska Akademi fascinerades jag av frusna löv på marken - så vackra! 
 
 
 
På förmiddagen satt jag i en tyst läsesal i Medicinarelängan (mitt emot SAKS om någon annan medicinstuderande undrar!) och trögade mig genom tråkiga neutrofiler, eosinofiler och trombocyter... Samtidigt som mina händer nästan (likt löven) började frosta för att det var så kallt. Och ljuset fungerade inte. Och inte uttagen heller. Men varför låta sig sänkas av detta? Jag kämpade på med positiv inställning för jag hade ju en trevlig lunch att se fram emot. (En lunch som jag spenderade i sällskap med massa härliga bloggar på min dator #ensamvargmenjaggillardet). 
 
Jag hittade även lite humor i inflammationsboken, hihi - "ONOO...!" 
 
 
 
På eftermiddagen flyttade jag över till nästa tysta läsesal, som låg på Biomedicinska biblioteket istället. Där gick jag över till att studera roligare saker - som B- och T-lymfocyter! Mina favoritceller!! Trotts detta spännande ämne var jag ändå tvungen att motivera mig själv med lite choklad för att lägga in sista krutet.
 
P.S. Likt andra utbildningar och yrken blir man lite udda på läkarprogrammet - man får favoritceller (lymfocyter), favoritorgan (hjärta/lungor), favoritsjukdomar (Alzheimers), haha! 
 
 
 
Dessutom blev jag helt överförtjust när jag insåg att det finns FILTAR i denna sal! Salen är lite kyligare än övriga delar av biblioteket, men med hjälp av en varm filt och en hel termos med te lyckades jag bli så varm att mina kinder rosade sig upp ordentligt (se bild ovan)!
 
Sedan blev det mörkt och nu är enbart jag kvar i tysta läsesalen (och kanske i hela biblioteket, för de stänger snart). Alldeles strax ska jag packa ihop mitt pluggmaterial för att bege mig iväg mot fredagsnöjet som är mina vänner. Ha en strålande helg, alla goda!!  

Comments

Erica

Älskar att du gör plugg så mysigt, haha åtminstone som jag upplever det när jag läser dina inlägg :D Har en helg med en hel del pluggande framför mig och dina inlägg piggar alltid upp.

Svar: Åh vad glad jag blir!! Nämen tack! Heja dig, hoppas det går bra!
Viktoria

2016-11-11 @ 20:44:16
URL: http://ericaskyllkvist.se

Matilda

Hejsan!!! Har följt din blogg ett tag nu, så himla mysig!! Pluggar också till läkare, och tycker det bara varit FÖR mycket denna termin. Stressar upp mig själv så mycket att jag inte riktigt njuter över saker. Vad är dina bästa tips för att hantera stress? Vad gör du nu när du är tillbaka i skolan för att undvika det?

Din blogg är verkligen så underbar, älskar din anteckningar!!

Svar: Hej Matilda! Jag har skrivit lite grann om det i mitt senaste inlägg, men framför allt försöker jag leva i nuet och försöka att alltid hitta något positivt med varje stund - även när jag pluggar. Det finns alltid något att vara glad över - och om inte annat så får man vara stolt över sig själv över att man faktiskt sitter där och pluggar! Tack för din fina kommentar och lycka till!!
Viktoria

2016-11-12 @ 16:17:51

mormor

Bra att du tycker om altzheimer för jag är kanske snart där. Ha ha!

Svar: Haha nej, men så får du inte säga!
Viktoria

2016-11-16 @ 15:10:23

E

Hej Viktoria!
Jag ska ha muntan i fysiologikursen nästa vecka (går också läkarprogrammet i GBG!) och är redan väldigt nervös! Det känns som att jag kommer glömma det jag kan på plats, att examinatorerna kommer ha svåra följdfrågor o.s.v. Kan man ha lite fel eller glömma vissa saker? Vilka examinatorer hade du? Har du något tips till hur jag ska lugna ner mig haha?

Svar: Hej E! Oooh, förstår att du är nervös! Jag hade han som gick genom sensoriken och en immunolog. De var jättesnälla (det tror jag alla är) även fast jag hade missat en hel fråga totalt. Oroa dig inte, det ska allt gå bra ska du se!! Lycka till!
Viktoria

2016-11-19 @ 11:36:59

M

Sån härlig person du. Så häärlig!

2017-01-10 @ 18:16:28


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0