Låt adventstiden börja!

 
Hoppas att ni hade en strålande adventshelg, mina vänner! Sedan sist ni hörde från mig har jag personligen varit upp till öronen i läsning av vetenskapliga artiklar om cancer (seminarium imorgon!) - men förutom det har jag tagit mig tid att ha en ypperlig helg med mycket adventsmys! 
 
 
 
Under torsdagskvällen startade jag och Fredrik årets första lussebullsbak! Det var komplett med julmusik och deg-provsmakande. Anledningen till att vi gjorde lussebullar var för att kunna servera på ...
 
 
 
... vår lilla inflyttningsfika! Eftersom första advent stundade bestämde vi oss för att ha jultema på stora delar av menyn - så våra vänner fick njuta av ischoklad, pepparkakor (mjuk och hård), croustini med tomat och fetaost, lussebullar, bondkakor, nötter och mandlar, glögg och julmust! 
 
 
Vi gästades av bland andra så mysiga personer som Veronika, Malin och Emelie (vilka gav oss den fantastiska buketten på första bilden i inlägget!).  
 
 
... samt mina godingar Olivia, Anniina och Therese! Under kvällen ställde jag och Veronika till med en musiktävling som vi fixade till på ett släktkalas nyligen (ett artistnamn kommer upp på en skärm och några ska sjunga låtar med artisten så att några som inte ser skärmen ska gissa artisten), som sedan spiralerade vidare till en annan musiktävling som Therese hade gjort någon gång (en ska ha på sig hörlurar och nynna på låten som kommer upp och så ska de andra gissa låtnamnet)
 
Det hela var en jättemysig och lyckad kväll - och hela buffén tog slut!! Det märktes att folk var sugna på att börja årets julstämning! 
 
 
 
På lördagen var det annat skoj i form av att jag och familjen begav oss till jul på Liseberg i skymningen. Kolla bara så fin himmel! När det sedan blev mörkt var hela stället var lika fantastiskt vackert upplyst som vanligt och det missar aldrig att göra mig glad, fascinerad och jultaggad! 
 
 
Så där stora julklappar vill jag ha i år - hehe ... 
 
 
Årets isshow hänförde mig som vanligt - speciellt glad blev jag över att det var just Nötknäpparen eftersom jag fullkomligen ÄLSKAR den klassiska musiken av Tchaikovski! Jag nynnade med konstant och fylldes av barndomskänslor - första gången jag hörde denna musik var nämligen när jag om och om igen tittade på Barbie-filmen om Nötknäpparen, haha! 
 
På söndagen julpyntade vi även lägenheten så det blev riktigt stämningsfullt. Sammanlagt kan man säga att det blev en väldigt mysig adventshelg som blandade nöje med plugg. Alltid en mix. 

Comments

SveaJ

Så himla mysig helg =)

Svar: Tack!
Viktoria

2016-11-30 @ 13:15:15
URL: http://plantbased.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0