Magisk mentometerövning

 
Det är mycket studiedagar under patologikursen, och idag började till och med en hel studie-VECKA där vi ska läsa in en hel bok om inflammation. Så kort och gott - skönt att inte ha någon skolbelagd tid, men det är mycket som ska hinnas med att läsas in ändå!
 
Innan denna studievecka började hade vi dock idag en småkul övning där hela klassen fick varsin mentometerknapp och fick gissa mellan tre alternativ vilket histologiskt snitt som visades på bild. Det visades sedan på skärmen hur många procent av klassen som röstat på vilket alternativ. Jag funderade nästan mer på hur hela mentometersystemet fungerade (helt magiskt!) än frågorna, men det var ändå mest saker vi inte hunnit lära oss än så jag blev helt nöjd med att ha lyckats gissa rätt på kanske hälften av frågorna.  
 
 
 
Efter de två små förmiddagslektionerna traskade jag från Patologen upp till det snöpudrade (!) Medicinareberget ... och sedan ner till Patologen igen eftersom jag glömde min matlåda där. Sedan tillbaka upp till på berget och hann med både några timmars nyttigt biblioteksplugg och en mysig lunchdejt med min gamla Paris-vän Diana. 
 
Tricket att klara studierna är att blanda hårt arbete med härliga belöningar, som att träffa fina vänner - eller ha romantiska middagar med trevliga killar. Fast det sistnämnda kan jag inte ta cred för att jag fixade, utan Fredrik överraskade mig med att dra mig från studierna på kvällskvisten och hade ordnat en fin middag, tagit på sig skjorta och tänt ljus! Jag blev så glad!  

Comments

elin

Hej! Jag undrar om du skulle vilja göra ett inlägg om dina åsikter av Macbook (och iPhone?). Har sett att du har en Macbook iallafall, hehe. Funderar på att "sadla om" till Apple och min största fundering är om det är värt att köpa en Macbook istället för pc.
Ha en bra dag, kram!:)

Svar: Haha, jag är nog inte den bästa personen att svara på det. Jag gillar Apples produkter mest för att de är så lätthanterliga och fina!
Viktoria

2016-11-09 @ 08:23:04

Melody

Vad bra att ni har olika sorters undervisning så att det inte bara blir föreläsningar. Detta med mentometerknappar måste ha varit ett roligt inslag för de flesta. Lyxigt att bara kunna sätta sig till ett dukar middagsbord! Guld värt!

Svar: Absolut!
Viktoria

2016-11-09 @ 15:51:33


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0