Plugg, plugg, plugg och att försöka leva i nuet

 
Hejsan alla fina! Hoppas jag inte har lyst lika starkt som min vackra, nya adventsljusstake med min frånvaro här på bloggen nu det sista. Jag har verkligen försökt lägga min tid på det allra nödvändigaste i min vardag - och den största tidsupptagande faktorn har så klart varit studierna. Förra veckan fullkomligen sprang förbi, för jag gick all in på självstudieveckan. Jag har bara pluggat och pluggat och pluggat. Jag är förvånad hur mycket jag har orkat och framför allt velat plugga. 
 
Jag har verkligen fått förnyad motivation för att ta tag i mina studier. Jag har bestämt mig för att jag är trött på att få omtentor på hälften av alla tentor jag gör, så nu när jag äntligen är i fas efter mitt studieuppehåll tänker jag göra mitt allra bästa för att klara patologitentan på första försöket! Men oavsett hur motiverad jag än är och hur intressant jag än tycker att immunsystemet är - så var jag ändå trött och seg imorse kl 08.30 när måndagslektionerna började. 
 
 
Förra veckan övade jag på att förklara inflammation för mina gossedjur - de var helt lamslagna av hur fantastisk jag var och hade ingenting att klaga på! 
 
 
Dessutom har jag hunnit med att både plugga med min syster Veronika och vännerna Diana och Anniina, samt promenera i skogen med nyss nämnda syster för att hålla igång kroppen (och skrattmusklerna)! 
 
 
Gårdagens långpromenad i Änggårdsbergen med Fredrik var ett härligt uppehåll i en annars väldigt pluggspäckad helg. 
 
Kort och gott föregår det mycket plugg just nu när november börjar dra ihop sig - men jag försöker finna något glädjeämne i varje stund, även när det är jobbigt. Både arbetande stunder likaväl som lediga stunder. Om jag tycker det är ett tråkigt ämne jag pluggar och helst skulle vilja slippa det tänker jag att: 
  • Just nu är det mysigt att adventsljusstaken lyser i mitt fönster.
  • Just nu är det härligt med en varm kopp te. 
  • Just nu är det jättebra av mig att jag anstränger mig och gör något jag tycker är tråkigt/svårt. 
 
Eller om jag under en ledig stund (när jag t.ex. går på promenad, tittar på TV eller pratar med vän eller familj) känner mig stressad över plugget tänker jag att: 
 
  • Just nu är det skönt med vila. 
  • Just nu mår jag bra av att umgås med människor som gör mig glad. 
  • Just nu mår min kropp och hjärna bra av att göra något annat än att plugga. 
 
På sista tiden har jag bestämt mig för att tänka att det räcker att jag gör mitt bästa. Och den tanken har gjort mig mycket lyckligare. 

Comments

Melody

Det är sant Viktoria, att du kan inte göra mer än sitt bästa och du lägger ner ett otroligt stort arbete och engagemang på plugget! Jag hejar på dig och tycker att du är fantastisk.

Svar: Tack kära du!!!
Viktoria

2016-11-22 @ 05:54:22

Linn

TACK för att du delar med dig av dina tankar, hjälper mig att också påminna mig om att vara i nuet och hur jag kan tänka! Kram

Svar: Åh vad fin du är!
Viktoria

2016-11-22 @ 08:24:17

Erika

Känner precis som Linn här ovan :) Precis den typ av påminnelse som behövs för att orka fortsätta framåt ett tag till! Tack för att du delar med dig :)

Svar: Vad snäll du är också! Kul att du kunde ta med dig något!
Viktoria

2016-11-22 @ 12:46:14

Emmelie - mamma till två och ssk-student.

ÅH vad skönt att vara i fas med allting. Dela gärna med dig av fler sådanna "må-bra tips"

Svar: Det är superskönt! Ja, kanske det!
Viktoria

2016-11-28 @ 16:38:50
URL: http://www.emmgus.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0