Bästa sättet att överleva måndagslektioner

 
Jag kände att jag fick en riktigt grym start på veckan idag. Först började det med lite härlig morgonyoga innan frukost för att väcka kroppen och börja dagen harmoniskt med att känna in andningen, känslorna och humöret. Lite senare tog jag spårvagnen till universitetet och lyssnade uppmärksamt under första föreläsningstimmen om åderförkalkning. När segheten sedan började sätta in i första pausen piggade jag upp mig med en kopp te och en skopa positivitet! Today is a good day, tyckte både min mugg och jag. 
 
 
 
Nu under patologikursen hänger vi inte uppe på Medicinareberget, utan nere vid Sahlgrenska på byggnaden som heter "Patologen". Jag tycker att det är mysigt att vara lite separat från resten av universitetet under den här kursen, och bara ha en klass runt omkring. Det blir lugnare raster och det känns en gnutta spännande att vara i Sahlgrenskas trakter - where the real stuff happens
 
 
 
... men å andra sidan är det rätt så härligt att kika in på Berget ibland och kliva tillbaka in i sin comfort zone där man kan plugga på kära Biomedicinska biblioteket och äta lunch med härliga vänner och sin syster ibland! 
 
 
 
 
Nu sitter jag hemma och har precis tänt lite stämningsfulla ljus som får lysa upp mitt patologiplugg nu när det börjar bli mörkt redan vid 16-17-tiden. Ha en trevlig vecka alla fina! Och förresten... 
 
Happy halloween! 
 

Comments

Fanny

Vad härligt med yoga på morgonen!

Svar: Eller hur!
Viktoria

2016-10-31 @ 17:08:34
URL: http://anannanland.blogg.se/

Alicelice

Hur känns det att ha kommit igång och plugga nu igen? Är det roligt att vara tillbaks? Jag hejar på dig och tycker att det känns som du hittat ett mer lugnt och harmoniskt sätt att tackla denna rätt så krävande utbildning.

Svar: Hej Alice! Jag var orolig för att det skulle vara stressigt, men hittills har det faktiskt varit riktigt roligt! Det känns kul att ha en meningsfull syssla och jag har varit riktigt motiverad till att försöka förstå mig på patologin. Jag försöker varva plugget med saker som får mig att må bra - som träning, meditation och att umgås med min pojkvän/mina vänner. Jag hoppas att jag kommer fortsätta hålla kvar vid den här attityden även när det börjar gå mot tentatider som alltid är tuffa! Jag hoppas på att ha ändrat attityden och kanske mitt sätt att plugga nu när jag har varit sjukskriven, så att jag kanske kommer klara tentorna på första försöket från och med nu (likt som du skrev på din blogg att du klarat alla sedan du fick din son!). Jag kan ju hoppas och sträva mot ett så gott resultat i alla fall! Ha det bra!
Viktoria

2016-11-01 @ 21:42:20
URL: http://alvert.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0