En chokladig drömmässa

 
Förra veckan blev mina ögon stora som tennisbollar när jag trädde in på Göteborgs choklad-, lakrits- och delikatessmässa och såg alla mängder av läckerheter. Det är nämligen så att JAG ÄLSKAR CHOKLAD, och varken mina ögon, näsa eller smaklökar fick nog av att se, lukta eller smaka de underbara formerna av choklad! 
 
 
Jag och Fredrik hade fått biljetterna i present, och vi vandrade omkring flera timmar och kikade på det stora utbudet. 
 
Medan chokladen var min favorit föredrog Fredrik delikatessavdelningen där vi fick smaka på sylt, ost, korv och annat smaskigt. 
 
 
En rad häftiga tårtor stod uppställda för tävling om vilken som var snyggast. Fredrik imponerade mig genom att lista ut vilken jag röstat på genom uteslutningsmetoden - jag vill tro att han känner mig så väl, men jag erkänner att jag är väldigt förutsägbar i och med att jag föredrar det som är vackrast, stilrenast och gulligast! 
 
 
 
En chokladprovning ingick även i vår present - något jag var väldigt taggad inför! Det innebar en mycket intressant föreläsning av en norrländsk tjej som har en av Sveriges få chokladfabriker. Hon berättade om vägen från kakaoböna till chokladkaka, hur hennes företag startade och vad som egentligen utgör en riktigt bra, nyttig choklad. Det var riktigt spännande och jag lärde mig mycket nytt! 
 
 
 
Gällande själva smakprovandet bjöds det på sju sorters choklad: 
  • 90 % utan smaksättning - väldigt stark och därmed inte så god.  
  • 85 % utan smaksättning - också för stark. 
  • 65 % utan smaksättning- god! 
  • 65 % smaksatt med kvanne (norrländska, gröna frön) - helt okej, men fröna var inte någon favorit. 
  • 65 % smaksatt med tranbär - riktigt god! Tranbären låg som ett rött pulver ovanpå och hade en tydlig smak som jag gillade. 
  • 65 % smaksatt med lakrits - blä. 
  • 65 % smaksatt med kaffe - dubbelblä (men Fredrik älskade den, och det skulle vilken annan kaffedrickare som helst också göra). 
Jag hade inte så tur med smaksättningarna med tanke på mina personliga preferenser, men godast tyckte jag att tranbärschokladen var, samt den icke-smaksatta 65%-chokladen! 
 
 
Något som fick mitt hjärta att klappa fortare var chokladfontänerna! När jag fick syn på dem tog jag tag i Fredriks arm och släpade honom dit och sa: "Kolla! Kolla! WOW!" 
 
Det bästa var nog när jag köpte två marschmallows på pinne och doppade dem i chokladfontänen! Det var SÅ HIMLA GOTT!  
 
Överlag var det jättekul att gå på mässan och se alla mängder med olika delikata tilltugg! Det var lite mycket folk i början och ganska varmt, men när vi kom ut från chokladprovningen hade det lugnat ner sig och var mysigare. Jag stornjöt dock av varenda stund, för det är inte ofta det känns som att man har dött och kommit till chokladhimlen! 

Comments

Melody

Det såg verkligen gott ut med all choklad. Skulle du säga att du kände någon smakskillnad på 70% och 65% choklad?

Svar: Ja men eller hur! Nej, det tror jag faktiskt inte att jag gjorde i det här fallet!
Viktoria

2016-10-21 @ 05:01:23

Emelie

Åh, det ser fantastiskt ut...! Vilken tur att du tog så många fina bilder att minnas det!

Svar: Absolut :D
Viktoria

2016-10-21 @ 09:18:29
URL: http://sockerskrin.blogspot.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0