Första dagen tillbaka i plugget

 
Igår var det säsongsstart för min fjärde termin på läkarprogrammet... part 2! Nu börjar patologikursen som jag hoppar på med klassen under den jag startade i, så jag hänger kvar i termin 4 ett tag till. Jag var lite nervös på morgonen, men som tur var flöt dagen på smidigt och jag tyckte det var riktigt roligt att vara tillbaka i skolans kända miljö igen. 
 
Vi hade information och upprop, rundvandring, patologihistoria och filmvisning på förmiddagen och på eftermiddagen startade de "riktiga" lektionerna (a.k.a. sånt som kommer på tentan) med cellpatologi. Det var en lättnad att det kändes helt naturligt att sitta i föreläsningssalen på nytt och lyssna, anteckna och småprata med klasskompisarna före och efter lektionerna. Att plugga är något jag vet hur man gör!  
 
 
 
På min långa lunch traskade jag från patologen till Medicinareberget för att umgås med mitt gamla goa gäng vänner! Jag blev glad av att vara tillbaka med dem igen på rasten, men lite sorgligt att vi fick skiljas åt i slutet av lunchen för att gå till olika ställen. Dock innehöll min nya klass flera kända ansikten från min förra klass, vilket fick mig att pusta ut lite och inte känna mig helt som en utböling. Det verkade vara en mysig klass också för övrigt - det ska bli spännande att lära känna lite nya människor!  
 
 
 
Solen sken då och då under dagen, vilket lyste upp både min omvärld och min själ. Jag tog en kort promenad i ljuset under sista rasten för att aktivera mig och förr att undvika allt för många gäspningar under sista lektionen. När jag kom hem var jag överlycklig över att ha fixat första dagen och tänkte starta plugget med en kopp te. En glödlampa tändes i mitt huvud när jag kom på att jag hade köpt ett nytt, höstigt te i helgen och jag började bokstavligen skutta in i sovrummet medan jag klappade händerna för att fiska upp det ur väskan. (Jag skrattade under tiden för att jag blir så komiskt lycklig över nytt te). 
 
 
 
Sedan kunde jag inte låta bli att känna mig supernöjd med att mitt hår hade lyckats bli alldeles fluffigt och lockigt alldeles av sig självt den här dagen. Det kändes som allt som kunde gå bra den här dagen gick bra. Jag satte mig vid köksbordet och började renskriva mina anteckningar. 
 
 
 
När Fredrik kom hem var jag fortfarande så studsig och glad att jag bestämde mig för att vi behövde gå ut och göra av med energin under en promenad i solen. Vackra färger fanns överallt och jag hittade äntligen ett ställe där jag kunde samla ihop massa löv och kasta dem upp i luften - en årlig tradition som alltid värmer min barnasjäl! 
 
 
Happy, happy girl! 
 
 
På kvällen fann jag den mysigaste synen framför mig: en kopp te, en chokladbit, tända ljus... och min favoritkille! Jag renskrev klart mina anteckningar och var sedan helt slut. Dagen hade innehållit mycket mycket glädje men framför allt mycket nya intryck, som överväldigade mig på kvällen när jag slappnade av. Jag blev lite tårögd, eftersom jag blev påmind om tiden när patologin började för ett halvår sedan, vilket var en väldigt svår tid för mig. Som tur var kunde jag prata med Fredrik om mina känslor och få ur mig lite tankar. Efteråt kändes det mycket, mycket bättre. Vägen till hälsa är inte lätt, speciellt när man har varit ute på lite villovägar. 
 
Idag känner jag mig redo att ta nya tag. Dags för nya lärdomar i plugget! Ha en strålande dag, kära du! 

Comments

Erika

Jag är inne i en ordentligt seg period när det kommer till plugget just nu, har så svårt att komma igång och att få ett bra flow i studierna, men blev lite peppad till att fortsätta skriva på min hemtenta av ditt inlägg :)
Ha en fortsatt bra dag!

Svar: Hej Erika! Jag vet precis hur det känns att ha det tufft med studiemotivation, och då blir man glad för varje liten inspiration. Stort lycka till! Pepp, pepp, pepp! DU KAN GÖRA DET! Ha en riktigt fin dag!
Viktoria

2016-10-25 @ 12:16:28

Agnes Åberg

Jag är lite nyfiken på hur du brukar göra med anteckningar under föreläsningarna samt hur du renskriver. Helt enkelt vad du har för strategier :)

Svar: Personligen brukar jag använda dator under föreläsningarna och skriva ner så mycket som möjligt som föreläsaren säger, så att texten nästan blir som en informationstext i en bok (fast tusen gånger rörigare). Sedan brukar jag renskriva anteckningarna på datorn genom att jämföra med andras anteckningar (från vänner eller så kan man ladda ner från hemsidor hehe) och med föreläsarens powerpoint, samt kollar upp lite på nätet och i boken. Efter det brukar jag skriva ner det viktigaste för hand i ett block och rita mycket bilder till. Just nu är jag dock lite inne på strategin att hoppa över dator-renskrivandet och gå direkt på renskrivandet (och -ritandet) för hand för att spara på tid! Jag lär mig bäst när jag får skriva och rita! :)
Viktoria

2016-10-31 @ 10:18:28
URL: http://agnessan.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0