Lite prosa

 
Hej alla fina! Förra helgen när jag var hemma hos min familj och hälsade på begav jag, min syster Veronika och Fredrik oss ut i den rödgröna naturen för att ta lite porträttbilder - vissa mer motvilligt än andra (*host, Fredrik, host*).
 
Idag tänkte jag dela med mig av de bilderna tillsammans med en annan form av kreativitet, nämligen lite dikter eller texter eller vad jag nu ska kalla dem, som jag har skrivit på sistone. Nyligen har jag sett på en del Jane Austen-filmer och jag har blivit inspirerad av mina gamla favoriter (speciellt Stolthet och fördom), vilket har gett mig lust att leka med vårt vackra språk. Hoppas ni gillar dem!  
 
 
 
Om blott tur hade med saken att göra,
Skulle receptet på lycka vara lätt.
Men det som egentligen kommer att avgöra,
Är valet att se varje situation på ett positivt sätt.
 
 
 
Om systerskap var en skrift,
Skulle det nog vara en vetenskaplig text.
För det finns ingen lika stor bedrift,
Som att utreda något så komplext.
 

 
Tillsammans med min partner
Är jag inte själv.
Tillsammans med min vän
Är jag inte själv.
Tillsammans med min syster
Är jag mig själv. 
 
 
 
Jag försökte även knåpa ihop några kärleksdikter, men det var inte lika lätt. Istället tänkte jag bjuda er på en annan härlig bonus i form av lite vacker kärleksprosa som jag blivit varit mottagare för. Min fantastiska Fredrik vet att jag älskar romantik, och bjuder ibland på makalöst fina (och ibland väldigt roliga) kärleksord. Jag skriver ner dem i mobilen varje gång - idag får ni också ta del av några personliga favoriter. Voilà! 
 
 
Jag: "Tack för att du diskade." 
Fredrik: "Tack för att du gjorde frukost. Tack för igår på spaet. Tack för alltid." 
 
Jag: "Vi fyllde botten av korgen med svamp i alla fall." 
Fredrik: "Så länge du är med är min korg alltid full." 
 
"Puss, min vackra motsvarighet till denna fantastiskt varma, mysiga och sjungande sommarkväll." 
 
"Att se dig är som att äta en tårta - man blir helt enkelt kär i den." 
 
"Du är upphängd på kärleksgalgen i min garderob."
 
"Du är som ett hjärtformat hjärta." 
 
 
 
"Du är min egen lilla kärlekskrydda." 
 
"Tänk om du hade varit en yoghurt. Typ mangoyoghurt. Då hade jag köpt hela lagret."
 
"Om du var en dag skulle du vara min födelsedag." 
 
"Du är som ett kalasfint årgångsvin som precis ska öppnas." 
 
"Du är som en chokladpudding - helt enkelt för jävla god." 
 
"Viktoria, du är som ett kinderägg - när man får ta del av innehållet blir man överlycklig! Tack för att du förgyller min själ, min nutid, min framtid. Jag älskar dig!" 
 
 
Visst är han UNDERBAR?! 

Comments

Melody

Vilka härliga höstbilder på er, underbara och tänkvärda dikter samt fantastiska och kreativa kärleksförklaringar! <3

Svar: Åh tackar så mycket! :D
Viktoria

2016-10-08 @ 05:42:05

Emelie

Alltså din pojkvän är ju ett romantiskt, poetiskt GENI! Jag sitter och fnittrar/fnissar/skrattar om vartannat, samtidigt som jag "aww"-ar mig och blir helt glad. TACK för att du delar med dig..! Jag kanske borde dela med mig av några av Maximes söta ord ocksåå... (fast vågar jag det? De är inte ens i närheten så väluttänkta som Fredriks, haha!).

Av dikterna så tycker jag verkligen du fått till det bra - min favorit är den första. Den är riktigt vacker, och så sann. Precis som bilderna. Din nya profilbild är magisk. <3

Svar: Hihihi TACK! Javisst är han! Han gör mig ofta så där fnittrigt glad och smårodnande med sina vackra ord. JA, klart du ska dela med dig av Maximes ord! Det hade varit jättekul att läsa! Åh, vad snäll du är angående mina små texter också - vilken uppmuntran!
Viktoria

2016-10-08 @ 11:03:13
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

Lisa

Det är så himla roligt att se dig så glad. Så lycklig. Så alldeles fantastiskt vacker. Det märks att du är påväg mot ditt Viktoria igen, och jag tycker det är så spännande att följa dig och dina spännande äventyr. Hoppas skolan kommer att gå bra för dig nu! Kram

Svar: Tack så jättemycket, Lisa! Vad snäll du är! Jag blir jätteglad av att andra också märker att jag börjar må bättre - det är en härlig bekräftande känsla. Jag hoppas också att det kommer gå som smort med studerandet! Tack igen, och kram på dig!
Viktoria

2016-10-09 @ 19:39:48
URL: http://www.lilagardiner.bloggplatsen.se

malin

Nu ska jag äntligen få åka till Paris i slutet av månaden och tänkte; vem har inte bäst tips på saker om inte du, hehe!
Jag vet du gjorde ett inlägg en gång i tiden om massor att göra, lite mer smultronställen liksom. Men sååååklart kan jag inte hitta denna nu... hade vart evigt tacksam om du kan länka den? (a)

Svar: Hej Malin! Hihi, nämen man tackar! Jadå, jag har gjort tre sammanfattade guider över det viktigaste jag tyckte finns att se i Paris. Jag länkar guiden till den första och sedan hittar du länkar på sidan till fortsättningen! Ha så kul i Paris!! (Länk: http://hallonsplace.blogg.se/2014/may/guide-till-den-magnifika-staden-paris-1-2.html)
Viktoria

2016-10-10 @ 14:14:36
URL: http://wakoo.blogg.se


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0