Pickin' apples in late September

 
Väldiga höstkänslor svepte rakt in i min själ i helgen. Min hud blev prickig av gåshud samtidigt som min mage fylldes av pirrig, bubblande glädje när jag strosade omkring under äppelträden i trädgården vid pojkvän Fredriks sommarstuga. Att se de mogna äpplena och de fallande höstlöven, känna den svaga solen och att vara klädd i min härliga, stickade tjocktröja fyllde mig av inspiration och höstglädje. Det fick mig att plötsligt lägga mig ner på marken för att känna in känslan och försöka avbilda den i fotografier. 
 
 
Att plocka äpplen är en fenomenalt mysig höstsyssla.  
 
 
När Fredrik märkte hur studsigt glad jag var undrade han varför, varpå jag förklarade att höstkänslorna flyttat in hos mig. Medan jag funderade över hans nästa fråga ("Vad är det du gillar med hösten så mycket?") insåg jag att starten av hösten faktiskt är min favoritårstid.
 
Jag ska inte upprepa alla anledningar jag nämnde i min höstlista häromdagen, men jag måste yppa min nya insikt om att den tidiga hösten är en vacker blandning av två världar: sommaren och vintern. 
  • Dels har vi den underbara, frodiga naturen som en relik från sommaren och som under hösten får nya, rika färger... Tills färgerna ramlar av och blir brun gegga på gatan vill säga. Men när träden är kala kan man längta till magiska juletider istället!
  • Även finns det lite sommarvärme kvar, men mysiga, kyliga höstvindar får en att vilja klä på sig ett extra lager - i charmiga, murriga färger som till exempel mörkgrönt, brunt och plommonlila.
  • Dessutom börjar det stämningsfulla mörkret smyga sig på om kvällarna - som är perfekt för filmkvällar, romantiska dejtkvällar och allmänt mys med tända lampor och ljus - men ändå får man tillräckligt med ljus om dagarna för att hålla humöret uppe. 
 
Jag älskar hösten, kort sagt.
 
 
 
Sist men inte minst måste jag nämna att började jag småsjunga på "The Bird And The Worm", en av mina favoritlåtar av Owl City, och insåg att sångens andra vers var riktigt gullig och passade rätt så bra in på situationen: 
 
If I'm your boy, 
Let's take a short cut we remember,
And we'll enjoy,
Pickin' apples in late September
Like we've done for years,
Then we'll take a long walk through the corn field,
And I'll kiss you,
Between the ears. 
 
 
 
Känn in hösten och NJUT, alla godingar där ute! ♥

Comments

Erica

Åh vad mysiga bilder! Tycker också början av hösten är bäst, alla färger på träden, svenska äpplen, te <3

Svar: Visst är det så, håller helt med! <3
Viktoria

2016-09-29 @ 14:18:56
URL: http://ericaskyllkvist.se

Melody

Vilket vackert leende du har!

Svar: Åh nämen tack!
Viktoria

2016-09-29 @ 15:41:07


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0