Soul-searching

 
 
Hej på dig, din goding! Vad glad jag blir att det är så många som har kikat in här på min blogg fastän det har varit tyst från mig de senaste två veckorna! Anledningen till min frånvaro är att jag har gjort lite soul-searching och försökt jobba på mig själv den senaste tiden. Jag har grottat mig ner i vilka faktorer som jag tror kan ha lett till mina stress- och ångestproblem och försökt lista ut hur jag ska kämpa mig ur dem. Det kan vara något som jag får jobba på resten av livet. 
 
Som hjälp går jag hos en psykolog, på en stresskurs samt får akupunktur för mina spända muskler i axlar, nacke och käkar. Alla dessa saker känns jättebra att göra, även om det är väldigt svårt ibland. Allt bygger på att jag verkligen ska ta tag i mina problem istället för att fly ifrån dem och låtsas som att de inte finns. Först nu de senaste dagarna har jag upptäckt något fantastiskt: om jag får en obehaglig, stressad eller rädd känsla i kroppen och, istället för att fly, väljer stannar kvar i den känslan tillräckligt länge - utforskar den, analyserar den, accepterar den - så försvinner den bara av sig själv! Poff! Det är så mycket bättre att befria sig från känslan på det sättet istället för att undertrycka den och sedan hela tiden ha den "lite i bakgrunden" i huvudet. 
 
Jag har även dragit kopplingen i mitt huvud att när jag är avslappnad och lugn blir jag mer kreativ och sugen på att skapa saker. Därför, nu när jag har varit stressad och orolig den sista tiden (ända sedan jag kom tillbaka från Paris i början av augusti egentligen), har jag inte haft mycket vilja eller ork för att ta bilder och skriva texter här på bloggen. Därav min radiotystnad. Jag kände att det ska vara kul att blogga och jag ska göra det för min skull, för att jag får energi och glädje av att uttrycka mig i de vackra ord som världen har gett oss - inte för att det är en obligation.
 
Först nu börjar jag känna mig utvilad inombords och det känns inte lika lätt som att jag ska "gå sönder" (dvs. få en ångestattack). Och jag måste erkänna att det är lite kul att knappra på min dator just nu när jag skriver det här - jag har saknat det lite. Mest har jag saknat den Viktoria som vill skriva och vara kreativ. Jag kan inte lova regelbunden uppdatering på bloggen framöver heller, utan vi får se. Min prioritet kommer att vara mig själv och min hälsa, för som min stresskursledare sa: 
 
"Det enda du behöver vara duktig på i livet är att ta hand om din egen hälsa!" 
 
 
Stämningsfulla kvällar på balkongen i den nya lägenheten är mycket njutbara! Och kolla bara utsikten över morgonsolen på den första bilden! J'adore! 

Comments

Mikaela

Du är så jäkla duktig!

Svar: Åh tack så jättemycket!
Viktoria

2016-09-16 @ 10:54:08

Emmelie - mamma till två och ssk-student.

härligt och vad bra att du jobbar med dig själv. Har du fått tillgång till en psykolog privat då? Helt omöjligt o komma till annars känns det som :(

Svar: Nej, det var faktiskt bara 6 veckors väntetid till psykolog på min vårdcentral - jag tror det varierar mellan olika!
Viktoria

2016-09-16 @ 15:28:31
URL: http://www.emmgus.blogg.se

Anna

Så himla bra att du jobbar med dig själv, det är ju så viktigt att faktiskt ta hand om sig själv i första hand, för vad är en för hjälp för andra om man inte hjälper sig själv! Hoppas du fortsätter känna dig utvilad inombords!

Svar: Tack så mycket, Anna! Du har helt rätt i dina kloka ord. Det är som flygpersonalen säger under säkerhetskontrollen under flyget: "Sätt alltid på din egen gasmask innan du hjälper andra omkring dig." - Hjälp dig själv innan du hjälper andra!
Viktoria

2016-09-16 @ 16:33:44
URL: http://dcentury.se

Jenny Ekholm

Välkommen tillbaka! Hellre lite tystnad några veckor än att du slutar blogga helt <3 Ta hand om dig!

Svar: Nämen vad snäll du är Jenny! Det blir jag jätteglad av att höra!
Viktoria

2016-09-16 @ 16:35:22
URL: http://sparjenny.blogg.se/

Anonym

Du verkar vara så klok. Tror många unga försöker leva upp till en sorts "drömbild", vilket är dömt att misslyckas i längden, tror jag. Oavsett den bild/dröm vi har i huvudet så är vardagslivet där med sina krav, önskade eller ej. Man måste hitta en balans och ställa rimliga reella krav på livet. Det är nödvändigt att hitta lugnet och vardagsglädjen, tror jag. Du verkar vara på god väg. Önskar dig all lycka i sökandet!
Ps! Är kanske helt fel ute i mina funderingar? I så fall - glöm detta!

Svar: Nej, jag tror du har rätt. Visst är det bra att sikta mot stjärnorna, men någonstans måste man ändå inse vart man är och ens egna förutsättningar och vara nöjd med den man är! Tack härliga du!
Viktoria

2016-09-17 @ 01:15:26


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0