Vi har samma högkvarter

 
Det är lite underligt att bo ihop på riktigt. Vi har samma hem. Samma högkvarter. När någon av oss ska ladda upp batterierna, rota bland sina grejer, laga mat eller förbereda sig för något... Då går vi till samma ställe. När vi bodde separat följde vi den oskrivna regeln som löd: "När vi är hemma hos dig gör vi som du vill och när vi är hemma hos mig gör vi som jag vill". Det var en balanserad riktlinje som fungerade jättebra, men när denna inte kunde appliceras längre var kompromisserna tvungna att träda fram i våra liv. Ska vi möblera på ditt sätt eller mitt sätt? Ska vi ha tavlan här eller där? Den här tapeten eller den där färgen? 
 
Fredrik och jag är lika på många sätt, men gällande inredning och stil kan vi ibland skilja oss åt nästan komiskt mycket. Det var en utmaning att hitta en tapet som vi båda gillade, för den som den ena blev förälskad i tyckte den andra var fruktansvärd, haha! Det är spännande att försöka kompromissa med någon som har en annorlunda smak har vi båda fått uppleva. Som tur är ingenting omöjligt och vi hittade en lite oväntad svartvit tapet med trianglar som vi båda kom överens om skulle passa i hallen. 
 
 
 
 
Tålamod och förståelse är ett måste när man flyttar ihop. Bara flytten i sig är en stressig situation och när man lägger alla kompromisser ovanpå det blir det en krävande situation. Som tur är har man ju en massa kärlek som gör allt värt mödan! ♥ 

Comments

Charlotte

Haha.. jag och min sambo bygger hus.. så jag vet vad du menar..

Svar: Haha, eller hur...
Viktoria

2016-09-02 @ 11:38:37

Jenny

Jag förstår precis vad du menar! Det är nästan tur att jag och min kille inte får renovera i vårat boende, för jag tror att vi hade nog varit ganska oense om många saker då, haha. Fast många saker är vi ändå sams om, typ handla soffa och matbord har fungerat förvånansvärt bra! När vi är oense ställer vi våra argument för varför man tycker si eller så, och oftast lyckas någon övertala den andra tillslut, så att båda blir nöjda.

Svar: Det är samma sak här - vi kommer överlag bra överens om stora saker som vägg/golv, soffa och säng, men det är på smådetaljerna i inredningen som vi skiljer oss åt mest ;) Ja, så försöker vi också göra!
Viktoria

2016-09-02 @ 11:52:09
URL: http://Garngalning.blogg.se

Emelie

Känner också igen det där från när jag väl bodde ihop med min pojkvän (fastän det nu var länge sedan!).
Den sista snappen där fick mig att skratta högt. Så underbart gestaltat. I vilket som helst är ni hur fina som helst, och jag är så spänt på att se slutresultatet. Så Fredrik är inte alls blommig av sig, och rosa är inte hans favoritfärg? Attans..!

Svar: Jag VET! Superkonstigt att inte gilla rosa blommor överallt :O Haha, nej det är mer så att jag vill ha det lite stilrent med bara få detaljer och få färger - men han gillar mycket detaljer i många olika färger ;)
Viktoria

2016-09-02 @ 12:26:27
URL: http://sockerskrin.blogspot.se

FrökenTV, bloggen om tv och film

kul med gemensamt ställe

Svar: Javisst :)
Viktoria

2016-09-02 @ 12:53:38
URL: http://efji.blogg.se/

Isabell

Haha, jo, det finns alltid något där man inte är helt överens! :D Fin tapet!!

Svar: Tack! :D
Viktoria

2016-09-02 @ 16:29:42
URL: http://hotelisabell.se

Sanya

Det är verkligen en riktig omställning att flytta ihop, dock en väldigt härlig sådan :)

Svar: Håller helt med :)
Viktoria

2016-09-05 @ 17:30:22
URL: http://sanyasofi.blogg.se

Danielas Dagbok

Hej!

Jag minns att du besökte Disneyland i Paris nångång på vintern, och jag funderar nu själv att åka dit i december. Tänkte bara fråga om det gick att åka i attraktionerna på vintern också, eller är det "bara" att man går omkring och ser på allt då? :) Hittar ingen info på hemsidan så är tacksam för svar!

Svar: Hejhej! Ja, det stämmer bra. Även fast det var superkallt kunde vi åka alla attraktioner som jag såg i alla fall! :) Hoppas du får det kul om du åker! (Men det är Disneyland, så det går ju nästan inte att gå fel där! ;) )
Viktoria

2016-09-11 @ 16:43:27
URL: http://danielasdagbok.com

Anonym

Saknar dina blogginlägg jättemycket ju...

Svar: Vad söt du är! :D
Viktoria

2016-09-13 @ 10:27:32

Anonym

Jag saknar också dina inlägg! kikar varje dag <3

Svar: Aww :D <3
Viktoria

2016-09-13 @ 19:14:26

Elin

Hej Viktoria, du har en fantastisk blogg! Jag undrar vad du använder för anatomiatlas och anatomibok. Varför tycker du att just de är så bra?

Svar: Hej Elin! Jag använder Netter anatomiatlas, som jag tyckte var bra för att där finns mycket detaljritningar på de olika struktrerna och jag tyckte den var lätt att söka i. Gällande anatomibok använde jag Clinically Oriented Anatomy av Moore. Jag hade en onlineversion som jag tyckte var bra för att de var lättare att förstå än den andra jag hade (Gray's Anatomy for Students).
Viktoria

2016-09-13 @ 19:18:54


Name
Remember my name

E-mail (will not be published)


Blog Address


Dear Viktoria,

Trackback
RSS 2.0