Ett farväl för denna gången

 
Hej på er underbara männsikor - ni som klickar er in på min blogg fortfarande, trots att jag inte har gett ett knyst ifrån mig här på över en månad. Jag tar det verkligen som en jättestor komplimang och vill tacka varenda en av er! Eftersom jag har skrivit så sällan tror jag det slutligen börjar bli dags att avrunda denna blogg. Men ett sista avskedsinlägg får ni så klart! 
 
Under hela sju år har jag skrivit den här bloggen och det har varit ett stort nöje. Både har det varit ett utlopp för min kreativa sida som älskar att skriva och fotografera, samt har jag fått SÅ MÅNGA positiva kommentarer, hejarrop, sympatiska tankar och roliga inflikningar av er som har läst den. Olika läsare har hängt med under olika faser - allt från när jag pluggade på gymnasiet och tränade massor, till att jag var en upptäckande au pair i Paris, till att jag började plugga på läkarprogrammet.
 
Nu har jag gått på läkarprogrammet hela två och ett halvt år (varav ett halvår var uppehåll där jag pluggade igen tentor jag låg efter i) - och det känns toppen! Studieuppehållet har gjort ENORMT mycket nytta för mig - det gjorde att jag kunde börja patologikursen full av motivation och med en ny attityd som gjorde mig öppen för att lära mig nya saker och prova nya sätt att lära mig saker på. Slutresultatet blev att jag tyckte att patologin faktiskt var en rolig kurs och att jag lärde mig massor - och klarade både tenta och munta på första försöket!!!! (Jag vet, man blir alldeles: "Whaaat?! Behöver jag inte göra omtenta?! Jag kan bara rulla på? NICE!!!")
 
 
 
 
NÅGRA SAKER JAG ÄNDRADE I MIN STUDIETEKNIK SOM UNDERLÄTTADE PLUGGET 
  1. Sluta värdera. Jag slutade negativt på att plugga och bara ryckte på axlarna och gjorde det. Inget av mitt forna: "Åh neeeej, jag vill inte plugga, finns det inget annat jag måste göra innan?" - utan bara: "Okej, nu ska jag sätta mig och plugga." Helt känslolöst. Detta gjorde sedan att jag sedan kunde ...

  2. Sitta lite längre än vad man känner för. Säg att jag förut brukade sitta och plugga fram till kl 19 på kvällen. Nu när jag slutade värdera var det lättare att sitta fram till kl 20 istället. Bara en timme extra. Det blev 7 timmar extra i veckan. 28 timmar extra i månaden. Den där lilla skillnaden gjorde enormt mycket. 

  3. Prioritera istället för att perfektera. Jag älskar att ha renskrivna datoranteckningar plus mer sammanfattade handskrivna anteckningar, men jag insåg att det tog en massa tid att renskriva på datorn. Istället valde jag att enbart renskriva för hand eftersom det var då jag lärde mig och det var detta jag kunde repetera senare. Informationen jag skrev ner där tog jag från olika källor: mina datoranteckningar, äldrekursares anteckningar, läroboken, lärarens powerpoint, internet etc. 

  4. Göra tentafrågor direkt. Förr brukade jag spara tentafrågor till tentaveckan, men då hann jag aldrig göra speciellt många. Nu lade jag upp en ny taktik när jag skulle börja på ett nytt område. Säg t.ex. att jag skulle läsa på om bröstcancer - då gjorde jag följande steg: 

    a) Jag läser genom mina datoranteckningar om bröstcancer en gång samtidigt som jag har uppe lärarens powerpoint på skärmen och följer med bland dess slides. För att få en överblick på området. 

    b) Jag letar fram gamla tentafrågor om bröstcancer och försöker svara på dem genom att läsa genom mitt studiematerial (mina och andras anteckningar, powerpoints, läroboken osv). Jag har ett block enbart ägnat åt tentafrågor. 

    c) Jag renskriver det viktigaste om bröstcancer, gärna med beskrivande bilder. Då kan jag få med information som t.ex. var viktig för att kunna svara på tentafrågorna. Jag har ett block enbart åt renskrivna anteckningar - ett tips är att numrera alla sidor i blocket medan du renskriver ämnena och lämna första sidan i blocket åt en innehållsförteckning som du fyller i allt eftersom du skriver om fler och fler områden. Det blir superlätt att navigera sig mellan olika områden senare när du tentapluggar. 


 
 
I och med att jag ändrade dessa saker så förstår ni säkert att jag har spenderat mycket mer tid på mina studier - och mindre tid på bloggen. Jag ville så febrilt klara patologin och var så glad över att vara tillbaka i studierna och ha något meningsfullt att göra om dagarna igen att jag valde att prioritera bort andra saker (som bloggen till exempel). På den lilla lediga tid jag har haft de senaste två månaderna har jag försökt ägna åt att motionera (mycket yoga) och umgås med närmaste familj och vänner. Samt försökt vara noggrann att inte hamna i stressträsket igen. 
  
 
Mysig, traditionell jul spenderades hemma hos familjen. På julafton gav jag mig själv ledigt från plugget! 
 
Jag hade en jättekul nyårsfest hemma hos mig tillsammans med Anniina, Malin, Veronika och Alice! Vi lagade och avnjöt en supergod trerätters, beundrade fyrverkerier, lyssnade på musik, gjorde quiz och firade som tokar vid tolvslaget! 
 
Jag och Fredrik firade vår ettårsdag tillsammans. Jag känner mig så lycklig över att ha honom i mitt liv! 
 
Utekväll med Olivia, Joel, Anniina och Veronika - man måste ju passa på att hitta på roliga saker så här i post-tenta-tider! 
 
Spontan lunch på Medicinareberget tillsammans med en massa godingar: Diana, Therese, Olivia, Eline och Anniina! Tänk att jag har börjat termin 5 på läkarprogrammet! Det känns helt toppen att ta steg framåt och bocka av terminerna en efter en - speciellt tillsammans med en massa goda vänner vid min sida (oavsett vilken termin de går!). 
 
 
Med dessa ord tackar jag för vår tid tillsammans, du och jag bloggen! Vi får se om vi någon gång hittar tillbaka till varandra, men vi kommer alltid kunna se tillbaka på år 2010-2017 med ett stort, varmt leende. 
 
Men framför allt ett jättestort tack till dig som har läst bloggen!
DU ÄR UNDERBAR, GLÖM ALDRIG DET!!! 

RSS 2.0